divendres, 10 de desembre del 2010

Retallades salarials i política dels plans d'ocupació.


Comunicats sindicals d'ASI sobre les retallades salarials i de la CGT i CCOO sobre els plans d'ocupació de l'Ajuntament:

ASI:
ESTAT DE SAQUEIG
El SAQUEIG perpetrat per l'Ajuntament en les nostres nòmines des de juny i mesos següents, culmina amb el SAQUEIG de la nòmina de desembre i la paga extraordinària de Nadal. Una indignitat per la seva aplicació i un nyap en l'execució.
En el quadre següent es recull el SAQUEIG mitjà dels diferents grups i categories.
Aquest percentatge pot variar en funció dels triennis que es tingui i en tot cas del CPT si n'hi ha. L'import del SERVEI suposa el 5% del salari anual (x 15 pagues) de mitjana.
Grup A1: Tècnics Superiors de Arq I Enginyeria, Tècnic de Adm. Gral,Intendent GU i Oficial SPEIS, etc. 5'60% mitjana
Grup A2: Tècnics Mitjans Arq I Enginyeria, Gestor Adm. General, Inspector GU, Mestre, etc. 5'40% mitjana
Grup C1: Administratiu de Adm. General, Tec Aux. Arq I Enginyeria, Subinspector GU, Oficial nivell 22 i suboficial SPEIS, Sergent GU i SPEIS, etc. 5'10% mitjana
Grup C2: Aux. Adm. General, Aux. Pràctics Arq I Enginyeria, Mestre Capatàs, Conductor, Radiotelefonista, etc. 4'90% mitjana
G.U.B. C2: Agents i Caps. SPEIS C2: Bombers i Caps. 4'70% mitjana
Grup E: Subaltern d'Adm. General, Ajudant d'Oficial d'Oficis i Operari.
Al grup E el SAQUEIG del 2,5% efectuat a partir de juny se li ha reintegrat en nòmina a través d'un CPT. 2'50% mitjana 0%
La indignitat, el greuge i el nyap continuen en l'aplicació als funcionaris eventuals, (càrrecs de confiança contractats a dit) d'un descompte inferior:
• Personal directiu amb retribució única, el descompte és d'un 2 a un 2'5% de mitjana anual.
• Personal no directiu amb retribució única, el descompte és d'un 2 a un 2'5% de mitjana anual.
• Personal de nivell 30 amb estructura salarial. A més de la reducció només se li treu 18'50 € mensuals del complement personal (la quantia oscil·la entre 1.000 i 2.000 € mínim).
• Personal de nivell 28 amb estructura salarial. A més de la reducció només se li treu 14 € mensuals del complement personal (la quantia oscil.la entre 650 i 1.800 € mínim).
El Reial Decret 8 / 2010, de 20 de maig, estableix per al personal laboral que se li aplicarà "una minoració del 5 per cent de les quanties de cada un dels conceptes retributius que integren la nòmina ".
L'Ajuntament segueix amb el seu nyap i greuge i aplica als laborals les mateixes detraccions que als funcionaris. L'Ajuntament aplica el Reial Decret sectàriament beneficiant a càrrecs de confiança i penalitzant als funcionaris.
Lluitarem i defensarem que se'ns torni el DINERS servei.
Barcelona, 3 desembre 2010


CGT:
Davant la denúncia que fa un col·lectiu de persones contractades als Plans d´Ocupació, la Secció Sindical de la CGT a l´Ajuntament de Barcelona vol manifestar la seva absoluta adhesió i solidaritat, al temps que recolza totes les seves reivindicacions. Reproduïm a continuació la plataforma aprovada per aquest col·lectiu:

PLATAFORMA ASSEMBLEA PEOL’S ICUB:

PLANS D’OCUPACIÓ: NEGOCI EN LA FORMACIÓ, MENYSPREU A LES ATURADES I ATURATS

Denunciem:
· Que la formació que se’ns imparteix no correspon amb l’ocupació que desenvolupem, incomplint la normativa per la qual hem estat contractats (Art. 12.1 de l’Ordre TRE/84/2010). És una formació generalista, inútil i fins i tot de continguts ofensius (cursos de compres per Internet de productes de luxe quan passem dificultats econòmiques, cursos sobre sensibilitat de gènere quan no es respecta la conciliació de la vida laboral i familiar, etc.).
· Que no se’ns ha proporcionat informació sobre el contingut dels cursos ni dels seus horaris.
· Que els horaris de classes no respecten els temps de descans perceptius després de la jornada de treball, ni s’ha atès a les necessitats de conciliació familiar de treballadors/es amb fills menors o amb feines de cura de persones grans, ni a la compaginació amb els estudis (universitaris, altres cursos formatius).
· Que no s’ha donat informació a les persones que per llei estan eximides de la citada formació.
· Que s’han donat les nostres dades personals a terceres empreses sense el nostre consentiment.
· Que no se’ns ha donat resposta administrativa argumentada a les nombroses queixes que hem formulat àdhuc a una carta col·lectiva signada per la majoria dels treballadors i treballadores del Pla d’ocupació.
· Que la formació actual és un negoci per a les empreses intermediàries en les que només les interessa el nombre dels assistents.
· Que es culpabilitzi als aturats de la seva situació sota el discurs que els hi manca formació quan la causa evident es que s’han destruït els llocs de treball.
· Que en molts casos els treballs assignats no corresponen al perfil acadèmic i professional pel que vàrem ser contractats i que les categories laborals estan, en alguns casos, per sota de la titulació acadèmica exigida pel lloc de treball.
Reivindiquem :
· Cap sanció per la no assistència a aquesta formació.
· Formació adequada al nostre perfil acadèmic i professional, especialitzada i de qualitat.
· Formació homologada gestionada i impartida per organismes públics: CIFOS, FP, Institut Obert de Catalunya, UOC (online), etc.
· La rescissió dels contractes amb les empreses privades de formació.

LA CGT MANIFESTA

Per la nostra part, volem denunciar també el fet de que per disposar dels fons necessaris per a la realització d’aquests plans d’ocupació (en total, per a tota Catalunya, 100 milions d’euros), el Departament de Treball de la Generalitat ha hagut de treure de l’oferta formativa pública de les Escoles Taller, Cases d´Oficis i Tallers Ocupacionals uns 54 milions d’euros, liquidant d’aquesta manera unes actuacions, amb el col·lectiu de persones a l’atur, amb un alt índex d’inserció laboral. Tampoc podem callar, doncs seria fer el joc a la mentida de que des dels poders públics s’estan prenent mesures per combatre l’atur, que la solució a aquest drama social passa per no autoritzar cap ERE ni acomiadament i alhora crear treball públic (en aquest cas concret, ¿perquè no es contracta indefinidament aquests treballadors en comptes de mantenir aquestes feines en precari de 6 mesos en 6 mesos i amb sous del 70% del base de la categoria?). Però circumscrivint-nos al manifest aprovat per l’assemblea, alertem que inclús la primera reivindicació està a l’aire. Fins que no hi hagi compromís escrit de les institucions corresponents, les promeses orals de Barcelona Activa o CCOO de que no hi haurà cap sanció pel rebuig a aquesta formació, poden ser paper mullat. Per aconseguir les reivindicacions aprovades cal el màxim d’implicació dels afectats, a més de la solidaritat de la resta. Per això fem la següent convocatòria a tots els empleats pel Pla Extraordinari d’Ocupació de Barcelona:

ASSEMBLEA GENERAL DEL PERSONAL OCUPACIONAL MUNICIPAL BCN
Dimecres 15 de desembre a les 17.30 h.
Locals de la CGT de Barcelona, Via Laietana 18, planta 9.
Barcelona, 3 de desembre de 2010

CCOO:
La formació dels PEOL-2010: una mostra de la mala gestió dels recursos públics de l'Ajuntament
23/11/2010: L'AJUNTAMENT GASTA UNA MILLONADA EN UNA FORMACIÓ TOTALMENT INADEQUADA PELS CONTRACTATS/DES DEL PLA EXTRAORDINARI D'OCUPACIÓ LOCAL 2010
Unes incipients queixes provinents de l'Institut de Cultura de Barcelona, vinculades a la formació connexa als treballadors i treballadores contractats a l'emparament del Pla Extraordinari d'Ocupació Local 2010 per l'Ajuntament de Barcelona (Barcelona Activa) van propiciar que la secció sindical de CCOO fes una crida exhaustiva demanant especificacions concretes sobre les queixes dels afectats.

Descontrol i desconeixement dels caps de departament sobre les "obligacions" vinculades a l'assistència als cursos, acompanyats, en algun cas, d'intolerància i despotisme // Limitació de la possibilitat de conciliar la vida familiar i laboral de molts afectats, per horaris intempestius // Frustració, decepció i impotència d'haver de suportar continguts molt bàsics impartits a persones amb un nivell cultural i professional que sobrepassa els continguts en qüestió // Continguts formatius totalment inconnexes amb les tasques laborals encomanades... són algunes de les queixes "típiques" detectades en la introspecció sindical sobre el tema que, tot i que tot pot ja està "dat i beneit", en aquest cas, és clar que l'acció sindical ha de servir per, si es tornen a repetir aquest tipus de contractació, posar-hi una mica més de seny i cordura i, si més no, per depurar responsabilitats, si n'hi haguessin...

D'altra banda, CCOO ha tingut coneixement que els costos de la formació en qüestió superen els 446.000 euros (més IVA) que, feta una valoració inicial, tenint en compte el nivell dels cursos i la quantitat de participants, es pot considerar totalment desorbitat... ESTEM EN CRISI? Per què no hi ha una mica de mirament i responsabilitat col•lectiva... o es que tot ho hem de posar les bases.
.