diumenge, 13 de desembre del 2009

Com retenir el talent dels treballadors.


En una administració pública ben gestionada també caldria valorar el talent i a les persones, en tots els llocs de treball. Tenir en compte els mèrits dels treballadors tot aplicant consells com els que es donen per a pimes des de la web www.muypymes.com

Com retenir el talent a la teva empresa

Els treballadors qualificats, que realment són bons en la seva feina i que proporcionen un valor a l'empresa són un dels actius més importants amb què compten les organitzacions, de manera que no poden cometre l'imperdonable error de perdre, o que se'ls " robi "la seva competència.
Precisament ara, en crisi econòmica, són les empreses que atresoren un major talent en les seves plantilles les que estan millor preparades per seguir endavant i innovar (...).

El talent, aquest valor intangible però que gairebé pot tocar-se amb els dits, és un dels elements que poden fer inclinar la balança cap al nostre favor, permetre que aconseguim aquest client que se'ns resisteix, tancar més vendes que la nostra competència o servir de motor per a la innovació en la nostra empresa.
Com que una de les principals receptes que es donen en temps de crisi econòmica passa per la innovació, no són poques les empreses que busquen atreure cap ella els millors treballadors, ja sigui en una borsa de treball que malauradament creix més cada dia que passa, ja sigui "pescant" en altres empreses que no semblen preocupar-se a retenir els seus treballadors més virtuosos.
El talent és un bé escàs, per la qual cosa mereix fer un esforç o una inversió addicional en aquest camp, abans d'haver de tornar a "començar de nou".

Com podem doncs retenir el talent a la nostra empresa? Segons podem llegir a la publicació Senior Manager, per retenir el talent podem seguir els següents 5 consells:

1. Identificar les seves motivacions
No totes les persones tenen les mateixes motivacions. És veritat que com hem comentat en altres ocasions els diners és una gran font de motivació per a moltes persones, però no és ni de bon tros l'única ni la principal.
Molts treballadors se senten motivats pel reconeixement del seu treball o per la percepció que tenen a l'estar treballant en un projecte engrescador. Altres es senten més motivats, per exemple, quan se'ls ofereix la possibilitat de disposar de més temps lliure o de poder conciliar la seva vida familiar i laboral.

2. Mostrar el futur
Una de les grans fonts d'insatisfacció que sent el treballador modern és que moltes vegades se sent ancorat en un lloc de treball en el qual no pot progressar. Pensa que independentment del que faci la seva situació no canviarà en el substancial.
Mentre que en les empreses mitjanes i en les grans els plans de carrera sorgeixen com a remei a aquesta possible desmotivació i mostren al treballador com pot progressar, no són massa les pimes les que els incorporen de manera que no està de més mostrar al treballador per quins objectius està lluitant i què aconseguirà a canvi.

3. Utilitza el coaching
El coaching és una eina molt poderosa que pot millorar la forma en què desenvolupen el seu treball certs treballadors i fins i tot departaments sencers.

4. Sorprèn-los
Si sorprens als teus empleats amb un gest espontani, sabran que els tenim en compte i que ens preocupem per ells. La sorpresa té un valor especial que no pot comparar-se amb res. A vegades n'hi ha prou amb convidar-los a un sopar o regalar unes entrades per un espectacle. El resultat està més que garantit.

5. Teambuilding
Els esdeveniments de Team Building (creació d'equips) no són només una moda, també són maneres de combatre la rutina laboral amb activitats que ajuden a qualsevol a sentir-se bé.
La frase clau és "escollir bé", ja que no totes les activitats s'adeqüen a tots els grups. La competició i els jocs constitueixen una força alliberadora de tot tipus de problemes i combaten molt bé l'estrès laboral. El millor, és que la majoria de les vegades es perceben com un premi, o si més no com una cosa "bona".

Avís: ENLLAÇ A LA INFORMACIÓ SOBRE LA CREACIÓ D'UN GRUP A GOOGLE PER PROMOURE L'ASSOCIACIÓ O PLATAFORMA D'AFECTATS I SOLIDARIS.