dimecres, 31 d’agost del 2011

Mobilitzacions contra les retallades a Sanitat, dies 2 i 3.


Es convoquen talls de carretera a tota Catalunya el 3 de setembre contra les retallades a la sanitat.
Font: tallscontraretallades.wordpress.com/

Aturem les retallades! Si ens plantem junts, no ens podran ignorar.

Ja ho sabem: vacances, platjeta, terrasses… l’agost no és un bon més per a fer la revolució…, i els nostres governants ho saben. Per això han aprofitat l’estiu per anar passant les estisores…
El govern i conselleries miren d’aprofitar que hi ha gent de vacances, i que sembla que a l’agost el món s’aturi, per colar-nos una sèrie de mentides i de retallades que no hem d’acceptar.
Mirem la salut i la sanitat: en pocs dies milions de persones ens enfrontarem a un sistema sanitari, que si ja tenia problemes, ara passarà a ser precari, perillós, col•lapsat i ineficaç. I això es traduirà en dolor, patiment i morts clarament evitables.
Mirem l’atenció d’urgències: morirà gent, no és una exageració. Les ambulàncies arribaran entre 20 i 50 minuts més tard que ara, milers de persones hauran de conduir 30km per carreteres congelades per arribar a un metge en plena nit, els serveis d’urgències que quedin estaran col•lapsats, milers de persones passaran massa temps esperant als passadissos dels hospitals perquè no hi ha lloc per a ells, i milers patiran dolor mentre esperen el seu torn… la gent ja està morint…
S’han fet i s’estan fent moltes coses, hi ha molta gent treballant i mobilitzant-se per aturar aquesta bogeria, fa mesos. Però la resposta del govern ha anat de la indiferència, a la criminalització de les protestes, passant per la prepotència d’assegurar que no ens faran cap cas, fins al cinisme de dir que no entenen per què, ni de què ens queixem.

Perquè defensem drets fonamentals, cal que no callem! Que no parem! I que no ens empassem cantarelles de que no hi ha res fer! Això és fals, la història i el món en van plens d’èxits en la defensa de drets i persones. I, en consciència, recordem aquella frase del gran lluitador per la llibertat, Martin Luther King: “La nostra generació no lamentarà tant el crim dels perversos com l’estremidor silenci dels bons”.

Des de la comarca de La Selva, amb la voluntat d’unir accions i moviments, i perquè quedi clar al govern que encara que no ho vulgui, ens ha d’escoltar, hem posat en marxa la campanya “Talls Contra Retallades – Aturem-nos un moment” .Hem treballat dur aquestes últimes setmanes: hem enviat e-mails, twits, hem fet posts…, i algunes assemblees, associacions, grups i persones han respost, però encara som poques.
A tothom que encara no s’hi ha sumat: us demanem si us plau que valoreu la possibilitat de participar en aquesta acció des del vostre lloc, que dediqueu 5 minuts a llegir la proposta, que la plantegeu i la porteu a terme. Ja sabem que hi ha moltes marxes i manis… però també sabem que no han estat suficient per a mostrar la força que realment tenim si ens unim.

No podem deixar a la seva sort a tanta i tanta gent arreu de Catalunya que no pot manifestar-se, o que no té informació clara al respecte, i que es trobarà amb la brutal situació de que qui no té diners, pateix dolor i mor…, per simple injustícia social.
Pot semblar exagerat, però aquesta és la situació. El dia 3 hem de moure el cul. La presa del govern en voler colar-nos farsa i retallades, la hem de convertir en urgència i força d’acció! Una acció contundent, massiva i coordinada pot obligar a negociar. Mentre no ens plantem, el govern seguirà seu camí. Nosaltres tenim una obligació,

Així doncs: no esperem que TV3 faci un programa especial de “Talls Contra Retallades”, no esperem una convocatòria des de la portada de La Vanguardia, no esperem que algú famós ens convidi a participar… O ho fem nosaltres, o estem fotuts. Així de clar, així de dur.
Vinga, pit, collons, i a la carretera a defensar els drets bàsics i la dignitat!!!
.....

La PUHC (Plataforma de Usuaris i Hospitals Catalans), informa de les Marxes a la Conselleria de Sanitat que tindran lloc el 2/09/2011, sent L’Hospital de Bellvitge un dels punts de partida de tot el Baix Llobregat fins la Conselleria de Sanitat, situada a la Travessera de les Corts 131.
Fins a la data ja hi ha confirmades 3 marxes simultànies en direcció a les oficines del Catsalut (Travessera de les Corts 131, Barcelona), tallant les principals vies de la ciutat, amb sortida des dels hospitals de Bellvitge, Esperança i Dos de Maig, i s’han adherit plataformes de diversos llocs com Terrassa, Hospitalet, Maresme, Girona…

Aquestes són les tres marxes convocades:
1) ZONA LLEIDA-TARRAGONA: PORTA PRINCIPAL HOSPITAL BELLVITGE. A les 16.00h. (CONFIRMADA)
2) ZONA BARCELONA: PORTA HOSPITAL DE L’ESPERANÇA. A les 16:00h.
3) ZONA GIRONA: PORTA HOSPITAL 2 DE MAIG. A les 16:00h
.