dijous, 1 de desembre del 2011

La Generalitat vol reduir sous, acomiadar interins i no convocar oposicions el 2012


L'executiu català planteja onze mesures estructurals i vuit temporals als sindicats de la funció pública La reducció de dues pagues extres, dies d'assumptes propis, o la supressió de complements, són algunes de les propostes

La Generalitat no convocarà oposicions el 2012 i té previst acomiadar part del personal interí, tot i que no ha quantificat el nombre de treballadors afectats.
L'executiu català ha plantejat als representants sindicals de la Taula General de Negociació dels Treballadors Públics, reunida aquest dimecres, onze mesures estructurals i vuit temporals per reduir els salaris dels funcionaris, segons han informat fonts de CCOO.
La secretària general de la Federació d'Ensenyament, del sindicat, Montse Ros, ha revelat a Europa Press que entre aquestes propostes hi ha la supressió de complements com el fons d'acció social i el de productivitat, la reducció de les pagues extres de juny i de desembre del 2012, així com dels dies d'assumptes propis.
Segons fonts sindicals citades per EFE, el govern també ha plantejat una reduir del 50 % del departament de personal de l'Institut Català de la Salut (ICS).
Una altra mesura que el govern ha posat damunt la taula és la de suspendre l'aportació de l'administració al pla de pensions.
També vol acabar amb els vals de menjador que cobren una part del personal tècnic i administratiu, posar en marxa mesures de flexibilitat horària que no s'han concretat, i eliminar els beneficis que per a la cura dels fills.
A més, la directora general de Funció Pública de la Generalitat, Pilar Pifarré, ha anunciat que no es convocaran noves oposicions.
La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha assistit al començament de la reunió de dirigir-se al Parlament per comparèixer a la sessió de control a l'executiu.
Segons els sindicats, el govern no ha quantificat encara aquestes mesures, i uns 300 delegats sindicals continuen a les portes de la conselleria de Governació, on s'està celebrant la reunió.
De totes maneres, consideren que les propostes que s'estan fent posen de manifest que la intenció de la Generalitat és desmantellar el sector públic per imposar el privat.

Font: ElPuntAvui