dimarts, 15 de març del 2011

Mobilitzacions a Parcs i Jardins.


Diumenge:


Treballadors de Parcs i Jardins sabotegen un acte d'Hereu al parc de la Pegaso


Treballadors de Parcs i Jardins de Barcelona han sabotejat aquest diumenge un acte de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; la regidora de Medi Ambient, Imma Mayol, i el regidor d'Acció Social, Ricard Gomà, en què han inaugurat la remodelació del parc de la Pegaso.

Uns 150 treballadors han perseguit Hereu en el seu recorregut pel parc amb xiulets, el titllaven de "mentider", per protestar contra els acomiadaments de 85 persones derivats d'un incompliment del conveni per part de l'Institut Municipal de Parc i Jardins, segons asseguren els afectats.
Els manifestants, que han esperat l'alcalde durant una hora, han dificultat que els representants del consistori pronunciessin els seus discursos, ja que a cada moment cridaven i xiulaven mentre ells intentaven parlar.
En el seu acte reivindicatiu, han entonat lemes com: "Això és Egipte, hi ha molt de llest" i "No us escapeu, sabem el que feu", i han lluït pancartes amb missatges com: 'Acomiadar no és reciclar' i 'Hereu i Mayol, ocupació ja'.
La Guàrdia Urbana ha hagut d'intervenir-hi al final del recorregut per impedir que els manifestants s'acostessin a l'alcalde, que n'ha provocat les queixes.

Durant el parlament, l'alcalde, qui ha hagut de cridar per fer-se escoltar per sobre de l'enrenou, ha assegurat que no el "faran callar" i que el parc donarà llocs de treball, malgrat que diversos manifestants han explicat a Europa Press que serà una empresa externa la que presti el servei en aquests jardins.
A l'acte, en què també s'ha homenatjat els alumnes i professors de l'escola d'aprenentatge de l'antiga fàbrica automobilística Pegaso, Hereu ha lamentat que és "curiós que en un acte dedicat a treballadors, altres treballadors no deixin de cridar".
Els manifestants, tot i això, no han deixat de demostrar el seu descontentament i en declaracions a Europa Press han lamentat que Hereu governi "per als mercats i no per al poble", cosa que demostra que en realitat no són d'esquerres.

Dijous:
Desenes de jardiners de Barcelona protesten per la política de contractes municipal

Els manifestants, 180 o 400 segons les fonts, sostenen que l'Ajuntament incompleix el conveni en no convertir en interins els empleats que acaben contractes de substitució

· Uns 200 jardiners municipals de Barcelona -180 segons la Guàrdia Urbana i 400 segons CGT- s'han manifestat aquest dijous en protesta per l'acomiadament de dos contractats que, no obstant això, l'Institut de Parcs i Jardins de Barcelona assegura que ja han signat la seva renovació amb nous contractes. Els jardiners, que han secundat parcialment una vaga de tres hores per torn convocada pel sindicat CGT, s'han manifestat sense incidents entre la plaça de la Catedral i la plaça de Sant Jaume en protesta pel que consideren un "incompliment del conveni", ja que el consistori no converteix en interines les persones que finalitzen contractes de substitució, segons han indicat.

D'acord amb el delegat sindical de CGT a Parcs i Jardins, Juli Fontoba, el conveni estableix que quan acaba un contracte de relleu d'una persona prejubilada, el substitut continuarà amb contracte interí fins a la cobertura definitiva de la plaça. Segons Fontoba, una dona de 63 anys i una persona discapacitada a les quals se'ls ha acabat el contracte "han estat acomiadades" i 85 persones més n'estaran afectades fins a l'any 2015.

L'Administració nega els acomiadaments

No obstant això, un portaveu de l'Institut de Parcs i Jardins de Barcelona ha negat rotundament que els dos contractats hagin estat acomiadats i ha explicat que la dona ha accedit a un contracte d'interinitat i la persona amb discapacitat ja ha signat un nou contracte de substitució, tots dos amb una durada de 4 anys i mig. Les mateixes fonts han indicat que el conveni laboral dels jardiners "està caducat i s'està negociant un de nou" i que la nova Llei de pressupostos de l'Estat ha deixat sense validesa l'acord del conveni, en tant que només els permet passar a interí un de cada 10 substituts que acaben el contracte.

Malgrat aquesta modificació legislativa, l'Ajuntament s'ha compromès a renovar el contracte de substitució a les 11 persones que es veuran afectades enguany pel final del seu contracte, "per la qual cosa ningú no es quedarà sense feina", ha assegurat el portaveu, que considera "inexplicable" la protesta dels jardiners.

El delegat sindical de CGT ha reconegut amb posterioritat que és cert que les dues persones que ell havia indicat que "estaven acomiadades" tenen nous contractes signats, "però no seran interins, que és el que reclamem, a més que els jardins estan cada vegada en pitjors condicions".

Fonts:
http://www.europapress.cat/barcelona/noticia-amp-treballadors-parcs-jardins-sabotegen-acte-dhereu-parc-pegaso-20110313173412.html
http://www.lamalla.cat/infolocal/noticies/article?id=446248