dijous, 10 de març del 2011

Ocupació del museu Picasso i comunicat dels treballadors de l'Auditori.


CCOO OCUPA EL PICASSO PER REIVINDICAR EL COMPLIMENT DE CONVENI
Centenars de turistes comproven que Barcelona 'no és tan bona'

09/03/2010: DELEGATS/ES CCOO OCUPEN EL PICASSO PER REIVINDICAR EL COMPLIMENT DE CONVENI

Un escamot de delegats i delegades de Comissions Obreres de l'Ajuntament de Barcelona (14) es concentra a l'entrada del Museu Picasso del carrer Montcada i fan un desplegament exhaustiu de pancartes i enganxines al·lusives a la manca del compromís firmat per l'alcalde Hereu, respecte a les condicions socials, laborals i econòmiques dels treballadors/es de l'entorn municipal, en no voler fer front a una necessària globalització de les condicions laborals pactades.

Al lloc han fet acte de presència diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, en previsió d'un possible desallotjament.


Comunicat de l'Assemblea de Treballadors de L'Auditori:

Barcelona, 9 de març de 2011
Companys i companyes,
Els treballadors i treballadores del Servei de Cafeteria, Bar i Càtering de L’Auditori vam començar ara fa 6 mesos una Vaga indefinida per aconseguir la readmissió de 9 companys acomiadats per l'empresa Laietana de Llibreteria (LAIE), concessionària del servei de bar. Pensem que és el que ha de fer qualsevol pels seus propis companys. La Vaga ha tingut un impacte en la vida quotidiana de tots els que us moveu en l’entorn Auditori-ESMUC i de tots els que d’alguna manera o altra heu mostrat la vostra solidaritat. Per això us volem comunicar el següent:

L'Assemblea de Treballadors del Servei de Bar, Cafeteria i Càtering de L’Auditori desconvoquem avui dimecres 9 de març de 2011 la Vaga indefinida.

El motiu de la desconvocatòria no és altre que l'atropellament sistemàtic per part de l'empresa i l'Auditori del “dret” a Vaga i l'empara impúdica que els han donat les Institucions públiques, des de la primera a l’última, des de L’Auditori a Magistratura passant per Inspecció de Treball i els diversos cossos de Policia. El famós “Estat de Dret” es demostra una vegada més un escarni, una farsa, una broma de mal gust pels treballadors assalariats que ens ha tocat viure en carn pròpia.

En l’últim tram d’aquests sis mesos hem estat objecte d’una campanya de difamació entorn al nombre de vaguistes i no vaguistes i a la pretesa il·legalitat de la Vaga, a part de les diverses amenaces rebudes per tal que deposéssim la Vaga. Hem tingut ocasió d’aclarir la situació a qui ho ha demanat i és un exemple del veritable rostre de LAIE i de L’Auditori, dels seus mètodes goebbelians.

Hem lluitat durant sis mesos convençuts de la necessitat de les nostres reivindicacions. Estem contents d’haver-ho fet i no podem augurar res millor que aquestes accions de solidaritat s’estenguin arreu. Si avui no tenim força per tombar-los, que demà sucumbeixin sota la pressió dels milions de treballadors que haurem dit prou als abusos i a la prepotència de la Patronal.

Desconvoquem la Vaga sabent que, malgrat no haver aconseguit la readmissió, els sacrificis que ens han exigit aquests mesos no han estat en va i que l'empresa n'ha patit les conseqüències. Desconvoquem la Vaga convençuts de que no pot ser que acomiadin 9 companys i no passi res, convençuts que LAIE i la resta de la Patronal s'ho hauran de pensar dues vegades abans d'acomiadar cap treballador si s'exposen de forma generalitzada a aquesta mena de conseqüències i convençuts de continuar la lluita des de dins contra la prepotència d'aquesta empresa i de la Patronal en general.

Moltes gràcies a tots aquells que durant aquests sis mesos us heu solidaritzat amb aquesta lluita.

Assemblea de Treballadors del Servei de Cafeteria, Bar i Càtering de L’Auditori
Contra la prepotència de la Patronal, Vaga indefinida!
Més informació: www.nodo50.org/sindicatosut