dijous, 12 de maig del 2011

Més sobre les mobilitzacions del 14 i 15 de maig.

Comunicat del sindicat CGT:

Cap de setmana de mobilització en defensa dels drets socials i laborals: dissabte a les 11h. a Plaça Urquinaona, convocatòria entre d'altres de la CGT.
Diumenge, a les 18h. a Plaça de Catalunya, convocatòria de la plataforma ciutadana “Democràcia Real Ja”. Us transcrivim el manifest d'ambdues convocatòries.

MANIFESTACIÓ 14-M: ATUREM LES RETALLADES SOCIALS, ALS SERVEIS PÚBLICS I A LES PENSIONS
11 h., Pça Urquinaona / Ronda Sant Pere.

La CGT de Catalunya juntament amb la CNT-AIT i la COS, moviments socials, assemblees de treballadors i de barri, crida a la ciutadania a manifestar-se el 14 de maig amb el sindicalisme que no es ven en contra les retallades socials, als serveis públics i a les pensions.
El 14 de maig ha de ser un dia de lluita, de lluita com la que des de fa setmanes els i les treballadores de la sanitat i ensenyament estan duent a terme. Per demostrar que la lluita no és patrimoni d’aquells que signen pactes socials d’esquenes als i les treballadores, el sindicalisme que no es ven i els moviments socials sortirem junts també aquest 14 de maig.

ATUREM LES RETALLADES SOCIALS, ALS SERVEIS PÚBLICS I A LES PENSIONS

Les agressions als drets de les persones continuen sense aturador. Des de fa 3 anys les polítiques que dicten la Unió Europea, sota el designi del Banc Mundial, el Fons Monetari Internacional i el Banc Europeu, són submisament aplicades pel govern de l’Estat espanyol i, a Catalunya, primer pel tripartit, i ara per CiU.
Mentre que amb diner públic (més de 150.000 milions d’euros) s’han sanejat els comptes de les entitats financeres, que han sigut les causants de la descapitalització bancària (la mal anomenada crisi), s’han anat aplicant successivament mesures per abaratir l’acomiadament dels i les treballadores, per retallar les pensions, d’altres per augmentar fins els 76 anys el temps de treball, per la reducció general dels salaris,tot provocant que perdem poder adquisitiu i drets socials.
En canvi les rendes més altes s’han vist protegides amb polítiques fiscals que les afavoreixen i encara pretenen eliminar l’impost de successions. Això és la llegenda de robin hood a l’inrevés, l’hi roben al pobre per donar-li-ho als rics. Actualment les rendes del treball, és a dir, les de la majoria de la població són les que més aporten a les arques de l’Estat.

Però ara diem ja n’hi ha prou!
Els ciutadans i ciutadanes de Catalunya no tolerarem més abusos. Volem justícia social.
Per això ens adrecem a vosaltres per exercir un dels nostres drets, i en llibertat mobilitzar-nos al carrer contra les retallades socials i contra les mesures que estan promovent el govern estatal i l’autonòmic.
El proper dia 14 de Maig totes i tots al carrer.
Anem a recuperar-lo per què és nostre.
Cridem a la manifestació que tindrà lloc aquest dissabte a les 11 hores a Plaça Urquinaona de Barcelona

CGT, COS, Endavant, moviments socials, assemblees de barri,…


I també...

Manifestació a Barcelona: Democràcia Real JA !
NO SOM MERCADERIA EN MANS DE POLÍTICS I BANQUERS
Hora: diumenge, 15 / maig • 18:00 - 21:00
Lloc: Plaça de Catalunya, Barcelona
Recorregut: pl. Catalunya, via Laietana i parc de la Ciutadella
http://democraciarealjabarcelona.blogspot.com/

Nosaltres els aturats, els mal remunerats, els subcontractats, els precaris, els joves... volem un canvi i un futur digne. Estem farts de reformes antisocials, de quedar-nos sense feina, de que els bancs que han provocat la crisis ens pugin les hipoteques o es quedin amb els nostres habitatges, de que ens imposin lleis que limiten la nostra llibertat en benefici dels poderosos. Acusem els líders polítics i econòmics de la nostra precària situació i exigim un canvi de rumb.
Arreu del món, molts països han sortit al carrer amb crits de llibertat i demanant un canvi que des de fa anys és necessari. Nosaltres no podem ser menys, volem una democràcia de veritat en aquest país i que la major part de la classe política ens deixi de prendre el pèl.
Convoquem a tots, en qualitat de ciutadans, a sortir al carrer el dia 15 de maig, a les 18:00 hores, sota el lema “Democràcia real JA. No som mercaderia en mans de polítics i banquers”. T'animem a que t'uneixis sense símbols polítics excloents per a que s'escolti una sola veu.

En peu de pau i de justícia social. Junts, podem.
Sé que junts podrem.
Surt amb nosaltres. És el teu dret.
.