diumenge, 15 de febrer del 2009

Laborals o funcionaris?


.
Hi ha laborals i funcionaris fent una mateixa feina a l’Administració?, Haurien de funcionaritzar-se els laborals?. Recollim una documentació de la Generalitat que estudia la regulació del tema:

La Llei 7/2007, de 12 d’abril, de l’Estatut bàsic de l’empleat públic disposa, per a totes les administracions públiques, que l’exercici de les funcions que impliquin la participació directa o indirecta en l’exercici de les potestats públiques o en la salvaguarda dels interessos generals de l’Estat i de les administracions públiques correspon exclusivament als funcionaris públics, en els termes que s’estableixin en la llei de desplegament de cada Administració pública.

L’article 11,2 de la Llei 7/2007, de 12 d’abril, de l’Estatut bàsic de l’empleat públic diu que les lleis de funció pública de desplegament de l’Estatut bàsic de la funció pública han d’establir els criteris per a la determinació dels llocs de treball que poden ser desenvolupats per personal laboral, respectant en tot cas el que estableix l’article 9.2 del mateix Estatut bàsic en relació amb l’exercici de les funcions que estan reservades al personal funcionari.

Així per exemple en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat els llocs de treball han de ser ocupats, amb caràcter general, per funcionaris públics.

Com a excepció, d’acord amb el Decret legislatiu català 1/1997, de 31 d’octubre, els llocs poden ser ocupats per personal en règim laboral en els casos següents:

– Si es tracta de llocs amb naturalesa no permanent o de caràcter periòdic o discontinu.
– Si es tracta de desenvolupar activitats pròpies d’oficis.
– Si es tracta de llocs amb caràcter instrumental corresponents a les àrees de conservació i manteniment d’edificis, d’equips i instal•lacions, d’arts gràfiques, d’enquestes, de protecció civil, de comunicació social, d’expressió artística, de serveis socials o de protecció de menors i no hi ha cap cos o escala amb funcions adequades.
– Si es tracta de desenvolupar activitats que requereixen uns coneixements específics o tècnics especialitzats i no hi ha cap cos o escala amb la preparació pertinent per al desenvolupament adequat de les funcions pròpies del lloc.
– Si es tracta de llocs d’investigació.
– Si es tracta de llocs docents que, per raó de la seva especificitat, no puguin ser ocupats per funcionaris dels cossos i les escales docents.

Recordem que l’Estatut d’Autonomia del 2006 fixa que la Generalitat és competent per regular l’àmbit laboral de les administracions locals catalanes.
.