dimecres, 2 de juny del 2010

Assemblea dia 3. Vaga el dia 8.


Comunicats sindicals:
CCOO
Desprès de la reunió amb l'Administració, convocada pel dia d'avui (dia 31), per informar sobre les especificitats de la retallada ZP al personal vinculat a l'Ajuntament de Barcelona i al seu entorn d'afectació us traslladem que:

NO HI HA INFORMACIÓ SOBRE L'APLICACIÓ DEL 'DECRETAZO'
Aquesta és la síntesi desprès d'una patètica reunió a la que han assistit majoritària representació de tots els sindicats de la Junta de Personal i Comitè d'Empresa de l'Ajuntament.

Ens comuniquen, desprès d'unes divagacions genèriques del que diuen els 'decretazos' (Estatal i, ara, també Autonòmic) que ens convocaran per presentar un proposta tancada d'aquí uns dies ¿?, desprès de reunir-se amb les federacions de municipis dels diversos àmbits territorials. La traducció que en fem és que
L'AJUNTAMENT DE BARCELONA ÉS COVARD I NECESSITA DEL SUPORT D'ALTRI PER PRENDRE LES SEVES DECISIONS

CCOO mantenim que, en no haver empitjorat la situació econòmica del país d'ença que és va firmar l'acord general amb la part social -a finals de l'any passat-, sinó que ha millorat, l'emparament legal que dóna l'EBEP per aplicar mesures com les que s'han pres és inexistent; en conseqüència, el decretazo IL·LEGAL. Si més no, l'aplicació de mesures que afecten a complements retributius no bàsics, els entenen com a potestatius de les administracions locals i són aquestes, les administracions locals, les que han de defensar els seus drets en allò que els hi és propi negociar i aplicar.
ENS HA QUEDAT CLAR, DESPRÉS DE LA REUNIÓ, QUE L'AJUNTAMENT ESTÀ PER LA REDUCCIÓ DEL 5% DE 'TOTS' ELS COMPLEMENTS -ES DIGUIN COM ES DIGUIN- I RETALLAR-NOS LA PAGA DE DESEMBRE EN UN 30 %.

LES MESURES ADOPTADES PEL GOVERN, LES QUE HAN PROVOCAT 4.000.000 D'ATURATS, LES ACTUALS QUE ATEMPTEN CONTRA LA DIGNITAT DELS TREBALLADORS PÚBLICS, PENSIONISTES I CIUTADANS EN GENERAL, I LES QUE VINDRAN, PERQUÈ NO PENSEN QUEDAR-SE AQUÍ -REFORMA LABORAL-, NO TENEN CAP ALTRA FINALITAT QUE MANTENIR EL SISTEMA CAPITALISTA QUE HA GENERAT EL CONFLICTE EN ORIGEN , EN LLOC D'APLICAR-NE D'ALTRES PER IMPEDIR QUE TORNI A PASSAR ALLÒ QUE HA PROVOCAT EL 'CRAC' FINANCER.

PER LA TEVA DIGNITAT COM A TREBALLADOR, PER LA TEVA DIGNITAT COM A PERSONA,

REACCIONA I MOBILITZAT:


DIA 3 ASSEMBLEA GENERAL TREBALLADORS ENTORN AJUNTAMENT BARCELONA

DIA 8 VAGA GENERAL SECTOR PÚBLIC

FSC-CCOO:
El Govern anuncia en el seu nou paquet de mesures per reduir el dèficit que no cobrirà les baixes per jubilació i reduirà la partida per a personal substitut i de reforç.
CCOO de Catalunya considera intolerables les mesures del Govern perquè ataquen la qualitat dels serveis públics, posen en perill la seguretat de la ciutadania i recauen sobre les condicions laborals dels treballadors públics.
Entre el nou paquet de mesures per reduir el dèficit presentat avui pel Govern destacava la decisió de no cobrir les baixes per jubilació i reduir la partida per a personal substitut i de reforç. CCOO de Catalunya considera intolerables i injustificables aquestes mesures ja que representen un atac directe al propi funcionament dels serveis públics i socials de Catalunya.

Aquestes mesures no tant sols afecten a les condicions laborals dels treballadors dels serveis públics de Catalunya, sinó que també posen en risc la possibilitat d'atendre serveis essencials per a la ciutadania com és el cas dels serveis d'emergència davant incendis forestals d'aquest mateix estiu.

A l'ensenyament, aquestes mesures significaran que en el proper inici de curs en el mes de setembre es poden deixar de cobrir unes 700 places de professorat, quan entre 2009 i 2010 haurem incrementat l'alumnat en més de 45000 persones amb cap contractació de personal. El dèficit acumulat de professorat arribarà a les 3200 places. Això pot tenir unes conseqüències molt negatives per la qualitat de l'educació del nostre país, pilar capdal per sortir de la crisi en millors condicions.

El sector sanitari no se'n lliura de la desfeta. Amb aquestes mesures els ciutadans i ciutadanes de Catalunya podem patir una davallada en la qualitat dels serveis de salut provocada per la falta d'uns 400 efectius entre el personal sanitari. Les llistes d'espera poden agafar dimensions certament preocupants.

La indignació del sindicat és més gran si donem un cop d'ull a l'informe presentat ahir per CCOO de Catalunya sobre la realitat dels serveis públics al nostre país, on podem veure com tenim un dels números d'empleats públics més baixos d'Europa, sobre tot si ens fixem en les ràtios d'empleats públics en relació als ciutadans.

CCOO de Catalunya vol mostrar el seu rebuig més contundent a aquestes mesures aprovades pel Govern tripartit que posen en entredit la pròpia viabilitat del nostre Estat del Benestar i lesiona greument la columna vertebral del nostres serveis públics. CCOO de Catalunya estudiarà les mesures a prendre per donar resposta a aquesta deriva antisocial que ha decidit tirar endavant el Govern de Catalunya.

FSC felicita als companys i companyes que han fet possible la concentració davant del Palau de la Generalitat
Mobilització dia 1 davant Palau de la Generalitat: dia 8 vaga del sector públic contra els decretazos

La FSC-CCOO de Catalunya valora molt positivament la concentració davant del Palau de la Generalitat per rebutjar els decretazos, tant del govern de l'Estat com del govern de la Generalitat ambdós regressius i antisocials. La FSC crida als treballadors del sector públic a participar activament a la vaga del proper dia 8 i a les manifestacions que es convocaran a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona


CGT:
Assemblea General de l'Ajuntament de Barcelona i dels OOAA municipals

8 de juny Vaga Sector Públic a tot l'Estat

· Un nou i brutal atac a la classe treballadora (les actuals “Medidas”) ,
· els atacs que ja acumulem (atur+ERO's+privatització+precarietat+pensions,etc),
· els atacs que amenacen afegir (pensions+reforma laboral+precarietat+copagament...)
· les altres crisi: ecològica, de drets socials, alimentària
La crisi és de sistema ja ve de lluny i un cop més és agreujada pels polítics, banquers i capitalistes.

Podem no fer res o actuar :
· dijous 3/06/2010 – 12:00 h Assemblea General Ajuntament de Barcelona i OOAA municipals al Casinet Hostafranchs convocada per la Junta de Personal i els Comitès d'Empresa
· dimarts 8/06/2010 Vaga del Sector Públic - NO TREBALLIS
· dimarts 8/06/2010 MANI CGT a les 11:30 h. A la Delegació del Govern: Mallorca, 278
· dimarts 8/06/2010 MANI CGT a les 19:00 h. Als Jardinets del Pg. de Gràcia
Caldrà molt més, caldrà i arribarà una VAGA GENERAL, però per aquí hem de començar.
.