dilluns, 14 de juny del 2010

Recurs contra el "decretàs".


Comunicat del sindicat CCOO:

El 7 de juny s'han presentat per part de les Federacions Estatals de l'Àrea Pública de CCOO (FSC, FE i FSS) a la Sala del Contenciós-Administratiu del TS anunci de RECURS CONTENCIÓS-ADMINISTRATIU SOBRE PROTECCIÓ DE DRETS FONAMENTALS reconeguts en els articles 28.1, en relació amb els arts. 7 i 37.1 de la Constitució, per l'atemptat a la llibertat sindical i al dret a la negociació col.lectiva dut a terme pel Govern, en haver prescindit de la negociació col.lectiva, de la qual són titulars les organitzacions sindicals recurrents, a l'hora de dur a terme la tramitació i aprovació d'una reducció generalitzada de les retribucions del personal de les administracions públiques, la qual cosa es va materialitzar per l'aprovació i entrada en vigor del RDL 8 / 2010, pel qual s'adopten mesures extraordinàries per a la reducció del dèficit públic, (BOE de 2010.05.24) i convalidat pel Congrés dels Diputats amb data 27 de maig de 2010.


En aquesta demanda es sol•licita el següent:

1. Es declari la lesió a la llibertat sindical i la negociació col.lectiva,
2. Es declari la nul.litat de l'actuació del Govern,
3. S'acordi el cessament immediat del comportament antisindical
4. S'acordi la reposició de la situació al moment anterior a produir-se el mateix, així com la reparació de les conseqüències derivades de l'acte, inclosa la indemnització de danys i perjudicis que escaigui, i tot això, amb com més procedeixi en Dret.
5. Per permetre això, i com a única forma que sigui reposat el dret sindical vulnerat, es demana igualment del TS que elevi qüestió d'inconstitucionalitat al Tribunal Constitucional contra el ja citat Reial Decret Llei 8 / 2010.

Després de l'anunci de recurs i decidida la seva admissió a tràmit, correspondrà la formalització i fonamentació del mateix.
Igualment, en els pròxims dies es tractarà de coordinar (Gabinets de Federacions, interfederal, confederal, etc.) L'estratègia jurídica que haurem de seguir en els corresponents àmbits enfront dels convenis col.lectius vulnerats pel Reial Decret, instruments jurídics enfront dels diversos decrets autonòmics i locals, etc.
.