dissabte, 17 de juliol del 2010

L'Audiència Nacional admet el recurs contra la retallada de sous públics.


Notícia i imatge del setmanari l'Econòmic.

CCOO i la UGT van recórrer la rebaixa salarial del 5%.
Els sindicats reclamen anul•lar les reduccions.

Les rebaixes salarials als funcionaris podrien quedar en no res si l'Audiència Nacional pren una decisió a favor de CCOO i la UGT. Els sindicats va presentar un recurs contenciós administratiu contra la mesura que l'alt tribunal va admetre el 9 de juliol passat.
CCOO va reclamar que “es restableixin els drets retributius dels empleats públics a la situació anterior a aquesta decisió governativa de confiscació dels seus salaris”, segons va informar ahir. La retallada, d'un 5% de mitjana, ja va ser aplicada l'1 de juny passat.
El sindicat considera “inconstitucional” la mesura i fonamenta el seu recurs en el fet que trenca l'acord de negociació col•lectiva del sector públic firmat per la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega i els sindicats l'any passat i que ja pactava una moderació salarial. Els sindicats s'agafen també al fet que les alces salarials acordades estaven previstes als pressupostos generals de l'estat i “això no es pot tirar enrere així com així”, van explicar fonts del sindicat. A més, la tisorada trenca els convenis d'empreses que estan afectades, com les escoles i els hospitals concertats.
La retallada dels sous públics d'entre un 0,6% i un 7% va ser aprovada pel govern central el 25 de maig passat i va suscitar el rebuig frontal dels sindicats, que van fer una vaga de la funció pública el 8 de juny. Ara CCOO espera que l'Audiència Nacional tiri enrere la mesura i és optimista perquè creu que el recurs “està fonamentat”, van explicar ahir.
.