dilluns, 13 de desembre del 2010

Aturades parcials al 010 i OMAC.


Notícia de lamalla d'aquest dilluns 13 i del diari Avui del dia 11:

El servei del 010 i l'Oficina d'Atenció Ciutadana de Barcelona, a mig gas.
Els treballadors de l'empresa que gestiona aquests serveis fan una vaga parcial convocada per CCOO

Els treballadors de l'empresa que gestiona el telèfon d'atenció ciutadana 010 i l'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana de Barcelona -en els centres de treball Qualytel al carrer Marquès de Sentmenat i de la Plaça Sant Miquel- faran aturades al llarg d'aquest dilluns convocats per CCOO. Aquesta vaga parcial es portarà a terme a les franges horàries de 6.00 a 8.00 del matí, d'11.00 a 13.00 i de 17.00 a 19.00 hores de la tarda.

Un comunicat del sindicat al·lega la vaga dels treballadors de l'empresa Qualytel per "les condicions" amb què han de treballar "sense unes mínimes condicions de salut i amb un incompliment flagrant de la llei de prevenció" així com per pagaments no abonats o dies de lliurança, entre d'altres.

Aturades parcials a l'oficina d'atenció i al 010

El sindicat CCOO ha convocat pel dilluns 13 de desembre aturades parcials a l'empresa Qualytel, que gestiona el serveis 010 d'informació i l'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament de Barcelona. Les interrupcions i aturades del servei tindran lloc en tres franges horàries: de sis a vuit del matí, d'onze del matí a una de la tarda i de cinc a set de la tarda i es faran conjuntament als dos centres de treball que té Qualytel, al carrer Marquès de Sentmenat i a la plaça de Sant Miquel de Barcelona.
El sindicat reclama un increment de personal, el pagament del temps treballat fora de l'horari –és a dir, de les hores extra, que ara no es cobren– i que els dies de lliurança no coincideixin amb festius laborals. A més, els representants dels treballadors es queixen de la falta de cadires en condicions i insten a cobrar els endarreriments endeutats en concepte d'IPC i que els treballadors de l'OAC que fan atenció presencial (que no són teleoperadors del 010) cobrin un plus per fer aquest tipus de feina.
El sindicat CCOO es queixa principalment de l'incompliment “dels deures i les lleis que marca la responsabilitat social de l'Ajuntament de Barcelona en relació amb les lleis de prevenció de riscos laborals i les clàusules socials dels plecs de condicions dels contractes”, segons el comunicat enviat ahir als mitjans de comunicació.
El sindicat denuncia que s'està incomplint de manera “flagrant” la llei de prevenció de riscos laborals i que el servei s'està realitzant “sense unes mínimes condicions, fins i tot de salut”.
.