divendres, 29 d’agost del 2008

Impugnació d'altes incorrectes d'Inspecció mèdica.

Notícia extreta de la web de CLAM contra l'assetjament moral en el treball del passat 30 de juliol:

En la nova Llei 40/2007 de 4 de desembre es contemplen diverses modificacions sobre el règim de la Seguretat Social (SS). Volem destacar una d'aquestes novetats que afecten en gran mesura a les persones que pateixen mobbing i estan de baixa temporal per malaltia.

Des de l’1 de gener de 2008 es poden impugnar les altes davant de l’ICAM (Inspecció Mèdica). Durant 11 dies que dura la impugnació i mentre hi hagi silenci administratiu no és obligatori incorporar-se al treball.

Som conscients que això no és cap solució a un problema molt més greu que es provoca quan es donen “altes” injustificades (pressions de les mútues, pressions dels propis organismes de la SS, ) a persones que pateixen greus problemes de salut resultat de la violència (mobbing) que pateixen a l’entorn laboral.

Com dèiem no és una solució, però és un petit respir davant del pànic que produeixen algunes altes a les víctimes de mobbing, ja que es veuen llançats de nou a una situació de estar exposats/des a la mateixa violència que els hi ha fet emmalaltir sense que ningú hagi actuat contra les causes que han provocat la “baixa”.