dijous, 9 de juliol del 2009

Oficines d'Atenció al Ciutadà (OAC) i privatitzacions.

.
Manifest sobre les privatizacions (començant per l'OAC de Sant Miquel i seguint sense parar amb altres organismes) adreçat als treballadors de les OAC pel sindicat CGT.


L'Ajuntament continua amb la idea de privatitzar l'OAC de Sant Miquel, de fet les obres ja s'han iniciat, i es nega de ple a mantenir l'oficina en les condicions actuals (personal municipal i servei públic). Donant unes sospitosament grans facilitats de mobilitat als companys i companyes miren de defugir el conflicte i tranquil·litzar a la resta del col·lectiu.

Des de la CGT diem clarament NO a la privatització de l'OAC, ho diem sense condicions, sense que això vulgui dir deixar de costat als companys i companyes que vulguin legítimament canviar de lloc de treball.

Des de la CGT diem clarament NO, perquè volem que tots els serveis es prestin des de la funció pública, màxima garantia de condicions laborals i professionals dignes per als treballadors i treballadores que els han de prestar, la qual cosa és un factor clau per aconseguir la qualitat en els serveis que els ciutadans tenen dret a exigir.

Des de la CGT diem clarament NO, perquè aquest projecte és la continuació del model de progressiva privatització dels serveis públics que està duent a terme l'Ajuntament, model que amenaça amb continuar molt aviat a la resta de les OAC i a d'altres serveis (Oficina d'Habitatge, Serveis Socials, IMI, Centre d'Informació i Recursos per a les Dones, etc.).

Des de la CGT també diem clarament NO al nou horari per a la resta de les OAC, perquè és irracional.
Considerem que l'horari com a part del nou model organitzatiu no és l'únic a discutir, atès que les noves pautes organitzatives poden suposar noves càrregues de treball:

Cita prèvia per a tràmits complexos (llicències d'obres i activitats, altes i modificacions del Padró, atenció a professionals).
Gestió de contactes.
47 Quioscos repartits en 41 punts de la ciutat.
Noves competències (venda d'entrades als museus i teatres, serveis de TMB, serveis de la UPC, etc.)

Entenem que això repercutirà en el perfil del lloc de treball de molts companys i companyes, però no volen parlar d'aquesta repercussió.

Entenem que obrir les OAC fins a les 20 hores és innecessari, els ciutadans tenen molts mecanismes per pagar els rebuts a través de diversos canals, a més, per exemple, els bancs només cobren rebuts pel matí. Apostem per les propostes que es van decidir a la darrera assemblea de treballadors i treballadores de les OAC pel que fa a l'horari.

Per canviar les decisions que vol prendre l'Ajuntament és molt important mantenir la unitat sindical i continuar amb el que es va acordar a la darrera assemblea, cal recollir signatures per a que l'usuari s'assabenti, hem de decidir quina ha de ser la millor manera i per això cal acudir a l'Assemblea del dia 10. Hem de tenir tots i totes molt clar que no es tracta “només” d'un canvi d'horari i de la privatització de l'oficina de Sant Miquel, el que ens està esperant és la privatització de la resta de les OAC o l'augment sense control de les càrregues de treball.

NO podem permetre que regirin un dels serveis millor valorats de l'Ajuntament.
NO podem permetre que canviïn arbitràriament les nostres condicions de treball.
NO podem permetre que privatitzin les OAC.


SERVEI PÚBLIC = SERVEI DE QUALITAT. NO A LA PRIVATITZACIÓ DE LES OAC
.