dilluns, 6 de juliol del 2009

Assemblees per reduccions de plantilla a la Generalitat

.
A la Generalitat també estan distrets. Notícia extreta de la revista
"Serveis a la ciutadania" de CCOO

El Govern català impedeix el dret d’assemblea dels treballadors i treballadores de la Generalitat


CCOO, juntament amb CATAC-IAC i UGT, denunciem l’actitud antidemocràtica i anticonstitucional del Govern de la Generalitat en impedir l’assistència a una assemblea convocada per aquests sindicats el passat 23 de juny.
Els treballadors i les treballadores de la Generalitat no van poder assistir a una assemblea convocada sobre la reducció de plantilla que pot afectar prop de 1.000 llocs de treball, i que estava convocada en la forma i terminis preceptius.
Tots els departaments van rebre instruccions d’impedir el dret de reunió previst per llei.
Aquesta vulneració de drets fonamentals és el primer cop que succeeix en la història de la Generalitat i ha estat un Govern que es diu "catalanista i d’esquerres" el que l’ha perpetrada.
Exigim al president de la Generalitat que es prenguin mesures contundents vers els/les responsables tant directes com polítics d’aquest fet tant greu.
CCOO, CATAC-IAC i UGT manifesten, també, que aquesta vulneració de drets no ha d’emmascarar el que veritablement és preocupant: la pèrdua de prop de 1.000 llocs de treball en el servei públic de la Generalitat, malgrat que el conseller Castells jugui amb el llenguatge dient que no "acomiadarà" ningú, i mentre es mantenen –i fins i tot augmenten–els diners destinats a alts càrrecs i assessors.
.