dimecres, 18 de novembre del 2009

Condemna per mobbing a l'Ajuntament de Lugo.


Notícia de la Voz de Galícia del passat més d'octubre.


L'Ajuntament de Lugo ha estat condemnat a indemnitzar una treballadora amb 12.500 euros per assetjament laboral i ha instat a l'ens local al «cessament immediat» de la conducta fustigadora», dotant de contingut el treball de la demandant i proporcionant «ocupació efectiva» .

A la sentència del jutjat social número 3 de Lugo, a la qual va tenir accés Efe, es diu que no hi ha «dubte» que la demandant va ser «buidada de funcions» i sotmesa a «una situació d'aïllament», després de ser readmesa després d'un acomiadament en el seu dia decretat com a nul.

L'endemà de la seva readmissió va ser traslladada a un altre lloc "allunyat físicament del seu entorn habitual» on, s'apunta en la sentència, les seves funcions «a més de la seva nimietat en termes quantitatius, són també fútils en terme qualitatius».

Es constata que el treball que realitzava «de cap manera» sembla justificar tenir en plantilla a una treballadora el salari del qual arriba a la «xifra important» de 2.921,58 euros mensuals.

«També queda patent-prossegueix la sentència-que l'actora ha estat inserida en un context laboral desintegrat, en el qual ni tan sols és possible identificar la cadena de comandament o l'ordre jeràrquic, ni sospitar quines són les tasques a les quals ha de dedicar - ».

Admet a més que aquestes situacions han conduït a «un deteriorament» en l'estat de la salut de la demandant, per la qual cosa condemna l'Ajuntament a indemnitzar amb 12.500 euros a la perjudicada i el «cessament immediat» del que defineix com «conducta fustigadora ».

En la sentència es detalla que la treballadora presta servei amb la categoria professional de tècnic i antiguitat des del 17 de juliol de 2006.

Aquesta treballadora va ser contractada inicialment mitjançant un contracte d'obra i va ser acomiadada, després d'haver presentat una denúncia davant la Inspecció de Treball, si bé aquest acte va ser declarat nul, en sentència ferma, per vulneració dels drets fonamentals.

Un cop readmesa va passar a realitzar el seu treball al Centre d'Empreses i Innovació (CEI), on va causar baixa el 14 d'abril de 2009 i va romandre en aquesta situació fins al 25 de setembre.

En la resolució judicial s'adverteix que presentava simptomatologia de tristesa vital, inhibició psicomotriu, angoixa, apatia, tendència a la solitud, plor fàcil, sentiments d'inutilitat, disminució de la gana, aprimament, irritabilitat, trastorn del son i fatiga contínua.



Avís: ENLLAÇ A LA INFORMACIÓ SOBRE LA CREACIÓ D'UN GRUP A GOOGLE PER PROMOURE L'ASSOCIACIÓ O PLATAFORMA D'AFECTATS I SOLIDARIS.