dijous, 18 de març del 2010

Directius cobren més si tenen als empleats contents.


Notícia del diari Expansión.

Mantenir als empleats contents per cobrar més

Sembla que després de l'onada de suïcidis que van protagonitzar alguns empleats de la companyia la tardor passada, France Télécom ha decidit prendre mesures. La remuneració variable dels directius de l'empresa de telecomunicacions dependrà també, a partir d'aquest any, de la "satisfacció dels assalariats en el seu treball", segons ha anunciat el director general de l'operador francès, Stéphane Richard.
Un terç d'aquesta remuneració variable de 1.100 directius estarà en funció dels "resultats socials" , va explicar en una entrevista publicada per "Le Monde" Richard, que va donar a conèixer el seu pla per fer front al malestar de la plantilla, la manifestació més extrema han estat la quarantena de suïcidis en els dos últims anys.

El director general, que a partir de dilluns que assumeix les regnes de l'empresa en substitució de Didier Lombard, descavalcat per tractar d'aturar aquest malestar, també va indicar que els trasllats forçosos de personal, que "eren la regla" van a "convertir-se en excepcionals ".
A més, a França, on hi ha la meitat dels 200.000 assalariats de l'empresa, es descentralitzarà la gestió per donar "marge de maniobra als directius sobre el terreny", de manera que les decisions sobre gestió del personal no depenguin d'una jerarquia llunyana.
Richard també va indicar que es reforçarà la divisió encarregada del personal, per la qual ja l'any passat es van contractar 150 directors de recursos humans.
"Hem reconegut la profunditat del malestar. Per res no ho neguem", va subratllar el director general, que va donar el seu diagnòstic sobre com s'ha arribat a aquesta situació crítica.
"La causa principal ve del viratge del grup en el moment de l'obertura del sector de les comunicacions a la competència" que va afavorir "un clima d'angoixa sobre el futur" entre els treballadors que temien retalls d'efectius.

Malgrat tot, el responsable executiu del gegant francès va assenyalar que la situació de les últimes setmanes, quan el deteriorament del clima social ha estat un tema d'actualitat informativa a França, no ha afectat al seu negoci en aquest mercat domèstic: "els nostres resultats comercials i financers són molt bons ".
Richard no va voler xifrar per ara el cost del pla per posar fi a la crisi de confiança interna, encara que va reconèixer que tindrà un impacte, i que per això han estat "prudents" en les perspectives de resultats.

Ho va justificar, entre altres coses, perquè "el patiment en el treball genera costos considerables".
France Télécom, que avui va presentar els seus comptes de 2009, va obtenir l'any passat un benefici de 2.997 milions d'euros, un 26,35% menys que l'exercici precedent.
.