dimarts, 2 de març del 2010

Manifestos sobre la implantació de la carrera professional.


Extactes de manifestos sindicals sobre la lliure interpretació que s'està fent de l'aplicació de la carrera profesional.

CCOO:

Al mes de febrer s’havien de cobrar els endarreriments signats al conveni, en relació als PGE + IPC diferencial i al 50% de la implantació de la Carrera Horitzontal.
No obstant, a la nomina de febrer, algú es pot haver trobat que no ha cobrat la part corresponent a la Carrera motivat, segons l’Ajuntament, per problemes vinculats a moviment de treballadors a Instituts o a l’Ajuntament, argumentant que aquestes qüestions seran revisades i corregides a la nòmina de març.

Al marge de la situació exposada, hi ha algun company/a, que no ha cobrat la totalitat del 50% del tram vinculat a la Carrera, per interpretació unilateral de l’Administració, en comptabilitzar els últims cinc (5) anys ininterromputs, com a base del pagament, obviant pagar a qui, durant aquests anys ha tingut una baixa llarga, un permís sense sou o altra causa d’interrupció del termini.

L’article 21.4 del Conveni diu que l’assignació del primer tram correspon al personal amb més de cinc (5) anys d’antiguitat, sense més matisos. És obvi pensar que el valor de l’antiguitat a la Carrera pot ser perfectament acumulatiu i no subjecte a restriccions rocambolesques inventades per l’Administració.
(…)

UGT:

A la nòmina del mes de febrer s’aplicarà el total de la revisió salarial corresponent a aquest any. Aquesta consisteix en l’aplicació del 0,5% que encara ens falta, corresponent a la diferència entre la Llei de Pressupostos per aquest any, ( 0,3% ) i l’IPC estatal de l’any passat ( 0,8% ).

% INCREMENTS
Gener 0,3% aplicat + 0,5% endarreriments
Febrer 0,8 % IPC normalitzat resta d’any 2010

A més també s’aplicaran les quantitats corresponent a la meitat del primer tram de carrera de cada grup, recordeu que aquestes quantitats son les següents:
ENDARRERIMENTS 50% primer tram Carrera
Grups
Gener i Febrer
A1 57,90 €
A2 49,10 €
C1 – C2 45 €
E 32,5 €

De totes maneres hem detectat un problema en el requisit per optar a l’aplicació i és el referent als cinc anys d’antiguitat.
Sembla que l’Ajuntament a l’hora de determinar els que han de cobrar aquest complement, ha revisat només els últims cinc anys, Podria ser que alguna persona amb mes antiguitat i que hagués demanat un permís o llicencia sense sou, durant aquests 5 anys, no cobraria aquest primer tram de carrera, fins que passi el temps que ha estat de permís. (...)

ASI:
(...)
Regulación del convenio. Con efecto de 1 de enero de 2010:

1) Incremento del 0’5 %.
2) Abono del 50 % de la carrera horizontal.
Se aplicarán a todo el personal funcionario, interinos, laborales y también a los niveles 28 y 30, con efectos retroactivos en la nómina del mes de febrero.

Nos hacen la sisa en el incremento adicional del 0’5 %.
El 0’5 % no se aplica al sueldo, ni al complemento de destino, ni al específico de equiparación. Los importes del 0’5 % se incrementan en el complemento específico transitorio. Terrible palabra. A los trienios no se aplica ningún tipo de incremento, y el que tenga un CPT (Complemento Personal Transitorio) el aumento será del 50 %.

Nos agravian.
A los niveles 28 y 30, los cargos de confianza, sí les incrementan sus emolumentos en la totalidad del 0’5 % en todos los conceptos.

Nos intentan engañar.
Al aplicar el abono del 50 % del primer tramo de la carrera horizontal. Para ello crean un nuevo módulo transitorio.

CARRERA HORIZONTAL
Grupo A1 57’90€
Grupo A2 49’10 €
Grupos C1- C2 45 €
Grupo E 32’50 €
G.U. 0 €
S.P.E.I.S. 0 €
Se excluye expresamente de la Carrera Horizontal a Bomberos y Guardia Urbana
(artículo 21. 2 del vigente convenio).
Las condiciones que hay que reunir para poder cobrarlo serán; acumulación de 5 años ininterrumpidos de servicios a contar desde el 1 de enero de 2010 hacia atrás.

No se pagará al empleado que por cualquier causa tenga un período de interrupción superior a 15 días, no cuentan como interrupción bajas y razones justificables de conciliación familiar.
Este módulo transitorio se abona por 14 pagas. No se abona en la paga de abril.

Contrariamente a lo que se establece en el vigente “convenio” en su artículo 5 párrafo 2º “El complement, cobrat totalment, té l’import d’una mensualitat integra de l’any anterior al pagament efectiu.”

Con estas condiciones, más de una cuarta parte de la plantilla municipal no tendrá derecho a este incremento. (...)