dimecres, 24 de febrer del 2010

Els funcionaris, altre cop l'ase de tots els cops.


Tornem amb la congelació de sous dels funcionaris. Recordem una entrada del bloc del març de l'any passat (l'enganyifa de la congelació salarial) on es pot veure que amb les diverses congelacions i pujades per sota de l'IPC real, durant anys, ens haurien de pujar el sou un 49% per recuperar el poder adquisitiu de l'any 1988.
Ara, a més de no reposar les baixes que es produeixin, Sant Tornem-hi. Adjuntem article d'avui sobre el tema del Triangle diari.

El Govern espanyol estudia congelar el salari dels funcionaris estatals
La mesura afectaria els anys 2011 i 2012 i pretén reduir la despesa en personal públic per apropar-se a l'objectiu del 3% de dèficit fixat com a límit per la UE. Només es cobrirà una de cada deu baixes entre el funcionariat
Després de l'anunci de l'ampliació de l'edat de jubilació dels 65 als 67 anys, el Govern espanyol estudia una nova mesura que pot incrementar les protestes socials en l'actual context de crisi econòmica: la congelació del salari dels funcionaris els anys 2011 i 2012. Ho ha posat damunt la taula Carlos Ocaña [a la imatge], secretari d'Estat d'Hisenda, qui no ho ha dit tan clar, però ha posat damunt la taula la necessitat que té l'Estat de reduir la despesa pública d'aquí al 2013 per apropar-se a l'objectiu del 3% de dèficit en els comptes fixat com a topall per la UE.

Ocaña ha comentat que, molt probablement, caldrà revisar l'acord salarial assolit amb els funcionaris per garantir la reducció en un 4% el 2013 de la despesa del personal, que actualment s'eleva a uns 120.000 milions, tal com contempla el pla d'austeritat de l'executiu Zapatero. En roda de premsa, Ocaña ha dit que l'acord per a la Funció Pública, signat el passat 25 de setembre i que contempla un increment salarial del 0,3% el 2010, s'haurà de revisar en el marc adequat, que és la negociació amb els sindicats.

L'objectiu serà assegurar que es cobreix la reducció del 4% del cost que suposen els empleats públics i que ha plantejat el Govern en el seu pla d'austeritat, ja que l'acordat iniciament amb els sindicats haurà ara d'adaptar-se al que planteja l'executiu per reduir el dèficit. La mesura més important, però, per retallar la despesa en personal serà la disminució de l'oferta de llocs de treball públics, ja que només es cobrirà una de cada deu baixes que hi hagi entre el funcionariat.
.

1 comentari:

Els afectats ha dit...

Declaracions posteriors de la ministra De la Vega: tot ha estat "un fallo de comunicación"