diumenge, 25 d’abril del 2010

La motivació dels treballadors és alguna cosa més que diners.


Article d' "elblogsalmon" sobre temes laborals.

En aquests temps complicats i d'incertesa, tots estem buscant ingressar el màxim possible i desenvolupar més matalàs financer per cobrir imprevistos. D'altra banda, en aquests mateixos temps, les empreses estan buscant formes de reduir les seves despeses, incloent les despeses de personal, per a moltes empreses les seves despeses més importants.

D'altra banda, s'està criticant molt els alts sous i els incentius addicionals, els bonus, que poden causar que els treballadors segueixin camins a més curt termini, pensant més en el que guanyaran en el curt termini que en el futur de l'empresa.

No obstant això, no només els diners incentiven als treballadors i l'enquesta esmentada a l'article ens dóna els elements no financers que destaquen com els grans motivadors per als treballadors. Aquests elements són els següents:

Elogis dels seus caps directes.
Accés als alts directius de l'empresa.
L'oportunitat de liderar projectes.

Com veiem en el gràfic, el que més crida l'atenció de l'enquesta és que, en l'efectivitat dels elements esmentats, els no financers superen els financers. D'altra banda, veiem que, del bonus, que és molt difícil de fixar correctament, els treballadors valoren més els pagats en efectiu i molt menys els pagats en forma d'accions de l'empresa que ara estan prenent cada vegada més protagonisme.

Els pagaments d'incentius, de la forma que sigui, estan sent bastant més criticats en aquests moments per moltes raons, la crisi, la reducció dels negocis, la inestabilitat de les borses i d'accionistes més crítics i les crítiques dels polítics i del públic en general. A més, com que no tenen tant impacte com es pensava, les empreses haurien de considerar altres formes d'incentivar als seus treballadors i, pels resultats d'aquesta enquesta, potser tinguin més impacte que el que es perdrà amb les limitacions financeres que s'estan experimentant.

A l'enquesta no parlen de la formació, i ho haurien de fer, ja que és una forma important de millorar la qualitat laboral del treballador que el beneficia en el seu lloc de treball i impacta directament en la productivitat. A més, si arriba el moment d'haver de sortir de l'empresa, també ajudarà al treballador en el seu futur laboral. Un motivador important.
.

1 comentari:

Calafell Informació ha dit...

Hola,jo soc una afectada més de la política laboral de l'ajuntament, però de Calafell.
Potser t'interessarà llegir el que s'està publicant en aquest blog des de la primera quinzena d'abril d'enguany:

http://calafellinformaciociutadana.blogspot.com/

Un dels blogs veterans de Calafell,encara que s'enfoca més cap a la ciutadania i els seus drets, és aquest:

http://segurdecalafell.blogspot.com

Gràcies per la tasca que estàs o esteu fent en aquest blog.