dijous, 29 d’abril del 2010

Privatitzacions a l'Ajuntament de Barcelona.


Manifest del sindicat CGT sobre l'increment de privatitzacions.

S'intensifica el procés privatitzador dels serveis municipals: OMAC, CIRD, Centres Cívics, Centres de Serveis Socials...

Companys i companyes,

Fa anys i panys que el govern municipal s'ha estat aplicant en una dinàmica desintegradora de l'organització de la seva administració per interessos no sempre confessables (organismes autònoms, empreses municipals, epes, empreses mixtes, consorcis, patronats, fundacions,...) i també ens resulta evident als que encara treballem dins la plantilla "oficial" que no passa dia que tal o qual tasca pròpia de la feina d'un company o companya passa a fer-la algun contractista a través gairebé sempre de personal contractat en precari. El cas és que ara, tenint ja a la vista la finalització del mandat, estem sent testimonis d'una ofensiva molt dura de privatització d'oficines i serveis sencers que no sembla que tingui aturador:

OMAC: S'ha tancat l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de la Plaça Sant Miquel i s'ha obert en el seu lloc una Oficina gestionada per Qualytel, S.A. que per la seva dotació de mitjans i carta de serveis aspira a substituir a molts més companys i companyes que no pas els que estaven destinats fins ara a l'anterior oficina.

CIRD: El Centre d'Informació i Recursos per a les Dones també es tancarà en breu per ser substituit per un altre gestionat per una empresa privada (està ja obert el procés de licitació).

Centres Cívics: Els Centres Cívics que encara no s'havien cedit a la gestió privada estan sortint a licitació en cascada.

Centres de Serveis Socials: Tot indica que aquesta serà la fita immediata de privatització. Ara ja el personal de Qualytel que treballa a l'OMAC s'ofereix a fer els tràmits reservats fins ara i amb bon criteri, als Centres de Serveis Socials, i s'estan obrint dinàmiques que ja hem vist en les fases prèvies dels casos anteriors.

L'estratègia del procés de privatització és molt característica:

1. Es limita la dotació de personal del centre, deteriorant la prestació del servei (no es cobreixen baixes de personal, temporals o definitives, es triga molt en convocar concursos per cobrir les vacants o es redueix obertament la plantilla).
2. S'introdueixen "reforços" en situació de precarietat (interins, becaris, treballadors cedits il·legalment per contractistes).
3. Quan els treballadors i treballadores afectats es queixen es fan oferiments diversos, entre els quals acaba apareixent la reducció d'horari d'atenció al públic o alguna promesa de requalificació.
4. Es privatitzen els centres d'un en un assegurant la "feliç recol·locació" dels funcionaris afectats (la situació del personal precari previ no resulta gens feliç).

En aquests moments ja ens han fet empassar una reducció de l'horari d'atenció al públic (a canvi de la convenient pau sindical) per a les OACs i ja es comença a parlar del mateix als Centres de Serveis Socials, mentre als Centres Cívics es parla absurdament de requalificacions dels directors quan aviat no tindran res a dirigir.

SE'NS ESTAN PIJANT A SOBRE I DIUEN QUE PLOU

El govern municipal no trobarà cap complicitat en la CGT per tirar endavant aquests plans i els semblants que ja està preparant.

Ens oposem i ens oposarem a la privatització dels llocs de treball dels serveis públics municipals amb tots els mitjans al nostre abast, conjuntament amb la resta de sindicats o en solitari si cal.

Cridem a la resistència als treballadors i treballadores municipals contra aquesta política pròpia de la dreta més reaccionària i no d'un govern d'esquerres. Esteu amatents als nostres propers comunicats i convocatòries.

NO A LA PRIVATITZACIÓ.

PER UN SERVEI PÚBLIC DE QUALITAT ATÈS PER PERSONAL PÚBLIC.

NO MÉS PRECARIETAT A COSTA DELS CONTRIBUENTS I EN BENEFICI D'INTERESSOS BEN FOSCOS.