dilluns, 13 de setembre del 2010

Més comunicats sobre la vaga general del dia 29.


Comunicats i noticies diverses sobre la vaga del dia 29.

Secció Sindical de la CGT transmet la següent convocatòria;

15 DE SETEMBRE, A LES 19 HORES A LA PLAÇA UNIVERSITAT,
ASSEMBLEA GENERAL DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES, PENSIONISTES, ESTUDIANTS, ATURATS, ETC. DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA.

CONTRA LES RETALLADES SOCIALS I LA REFORMA LABORAL

ELS QUE ENS HAN POSAT EN AQUESTA CRISI NO ENS TREURAN D'ELLA
Les mesures impulsades per Zapatero, recolzades per la banca i la patronal, són l'atac més gran des del franquisme als drets dels treballadors/es, pensionistes i la resta de sectors populars.
El govern està decidit a que el pes de la seva crisi caigui exclusivament sobre les nostres espatlles.
• Retallades i congelació de sous i pensions
• Retallades en la despesa social i pujades d'impostos i tarifes
• Privatització de l'ensenyament i la sanitat
• Retallades dels drets laborals i endarreriment de l'edat de jubilació
• Criminalització de la resistència i la rebel•lia
• Criminalització de la vaga
Davant d'aquesta situació, la vaga general convocada per les cúpules de CCOO i UGT no és suficient per aturar aquest atac. Necessitem un pla de mobilització més enllà del 29 de Setembre, dirigit per nosaltres mateixos, els i les que patim en la nostra carn les conseqüències de la crisi.
Convoquem una Assemblea General per organitzar les nostres lluites que ha de canviar la història dels nostres barris i pobles.
Tu també estàs afectada/at, vine i participa!


Comunicat de CCOO:
CCOO de Catalunya ha editat un vídeo de suport a la convocatòria de vaga general que es troba a la seva web i ja es pot trobar també a youtube i d'altres xarxes socials.

Us donem els links on podeu veure aquest vídeo i també una adreça on us podeu baixar l'arxiu en bona resolució, especialment per televisió.

El vídeo en AVI:
http://conc.ccoo.cat/premsa/video_vaga_general.zip

Al canal Visió Sindical de CCOO de Catalunya (http://www.ccoo.cat/visio/index.aspx?coleccio=Reportatges&numero=39) i al youtube (http://www.youtube.com/watch?v=1J44Qp10Ios).


Comunicat d’ASI:
LA GRAN PUTADA
En subvenciolandia han gruñido por fin los sindicatos CCOO y UGT.
Pero no van a la huelga general del 29 de septiembre para exigir al gobierno del Sr. Zapatero, que nos devuelva el dinero que nos ha quitado de la nómina a los empleados públicos, o exigir que no nos quiten en diciembre el 40% de la paga de Navidad. No, sino para lavar su imagen de sindicatos que se dedican a la política, subidos al carro del gobierno espléndidamente cargado de subvenciones y prebendas (en agosto, el Sr. Zapatero les volvió a dar a CCOO y UGT, unos millones de euros), quizás para que pagaran los videos de Chikilicuatre.
Las huelgas no se hacen contra la oposición, sino contra el gobierno saqueador del salario de los trabajadores.
La UGT y CCOO están atrapados en un bucle de contradicciones, de falacias e incluso de cinismo político que socava el escaso crédito que les queda ante la sociedad. Resulta esclarecedora, por ejemplo, la campaña de videos, de la mano del actor que popularizó al personaje Chikilicuatre. Lo de menos es que sus guiones sean pedestres y ajenos al buen gusto; lo pasmoso no es que se ataque groseramente a la oposición, no, sino el ejercicio de funambulismo al que se ha entregado Cándido Méndez para bailar en el alambre de la indignación obrera, sin rozar un solo pelo al Sr. Zapatero ni a su gobierno socialista, resulta tan circense, que hasta su colega Fernández Toxo le ha rogado un poco de coherencia.
La gran putada es la que nos han hecho a todos los funcionarios y laborales quitándonos dinero de nuestras nóminas. La gran putada es que nos descuenten más dinero todavía de la próxima paga de Navidad. La gran putada es que además de los recortes, nos congelen el sueldo en el año 2011. La gran putada es que estos sindicatos den por amortizada nuestra situación, con la huelga del 8-J.
¿La huelga se convoca para recuperar el dinero que nos han quitado de la nómina? NO ! ! !
¿La huelga se convoca para que no nos recorten más dinero de la paga de Navidad? NO ! ! !
¿La huelga se convoca para que no nos congelen el sueldo después de rebajado el año que viene?NO ! ! !
DESDE A.S.I. NOS MANIFESTAMOS CON UN NO ROTUNDO A LA HUELGA, LA CONSIDERAMOS, UNA BURLA Y UN ESCARNIO PARA TODOS LOS EMPLEADOS PÚBLICOS.

Notícia a lamalla.cat sobre CCOO i UGT:
Els sindicats creuen que la vaga general serà un 'huelgón'
Els secretaris generals de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, i d'UGT, Cándido Méndez, vaticinen que la vaga general del proper 29 de setembre tindrà un gran seguiment ("serà un huelgón", han dit) perquè "a mesura que els ciutadans coneixen les causes de la convocatòria de vaga creix la indignació". Per això, consideren que el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, hauria de prendre nota de l'èxit que l'aturada general ha tingut a França i actuar en conseqüència. En un acte organitzat per Nova Economia Fórum, els líders sindicals han qualificat al Govern amb un zero i amb un 2,5 respectivament, mentre que han eludit posar nota al ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho.
Toxo ha assegurat que "no podem assistir" sense fer res a la "demolició" del pacte d'Estat que hi ha darrere de la iniciativa del Govern, amb la vulneració d'alguns elements de modificació del sistema de pensions i la congelació de les mateixes. El líder de CCOO s'ha mostrat pessimista respecte a l'atur i ha augurat que "més enllà de la estacionalitat" del mes d'agost, l'atur augmentarà durant aquest any i "probablement" durant part del pròxim. Una situació que, segons el seu parer, no es corregirà amb la reforma laboral.

Per la seva banda, Méndez ha dit que Zapatero hauria de prendre nota de l'èxit de la vaga general que "li han convocat" al president francès, Nicolás Sarkozy, i ha afegit que el 64% dels votants del PSOE creu que la vaga és justa. Per a Méndez, és necessari "connectar" la idea que la vaga és justa amb la participació ciutadana, al mateix temps que va recordar que la crisi ha suposat "una gran oportunitat perduda", perquè les crisis poden esdevenir en oportunitats.

Els dos líders han criticat el Govern per introduir en plena situació de crisi la reforma de les pensions que Méndez ha qualificat "d'oportunisme" i s'ha preguntat com pensa garantir la feina fins als 67 anys quan molts treballadors "poden quedar-se a la cuneta" amb 45, donades les actuals circumstàncies. Ha dit que la vaga és l'exercici d'un dret democràtic i que es convoca per unes mesures que afebliran "els pilars" de cohesió social que hi ha a Espanya.

Per a Méndez, les decisions que ha pres el Govern han estat en un "context equivocat" que, a més d'un retard en la recuperació econòmica i l'augment de l'atur, produirà un efecte afegit que és l'Europa de dues velocitats, en la qual Espanya quedarà en el grup dels ressagats.
.