dimecres, 29 de setembre del 2010

Valoració de la participació en la vaga del dia 29.



Noticia del sindicat CCOO i de lamalla.cat amb informacions contradictories sobre el seguiment de la vaga. Potser no tants, però tampoc tan pocs.

Un 80% de la població assalariada catalana, 2,1 milions de persones, no ha anat a treballar avui.

La VAGA GENERAL experimenta un gran seguiment en el comerç i l’administració
local a Catalunya.

Un 80% de la població assalariada a Catalunya està secundant la vaga, el que representa que al voltant de 2.100.000 de treballadors i treballadores no han anat a treballar avui.
A Barcelona, al gran comerç el tancament ha estat generalitzat excepte a El Corte Inglés a causa
de la gran presència policial. A les cadenes Condis, Caprabo i Bonpreu el seguiment ha estat del
90%.
Els centres comercials del Baix Llobregat, com l’Splau, el Centre Comercial Llobregat i El Corte
Inglés de Cornellà, l’Alcampo de Sant Boi, l’Ànec Blau de Castelldefels i el Barnasud de Gavà, han tancat les seves portes. També el Makro de Badalona i el Carrefour de Tarragona. El sector del Comerç a la Costa Brava també s’ha sumat a l’aturada general. També a la Costa Brava i a la Costa Daurada, sobretot a Salou, el sector de l’Hostaleria s’ha vist afectat de manera molt important.
A les comarques de Lleida han tancat el 70% dels polígons. Entre les empreses tancades podem
citar Ros-Roca, Construccions Pujol, la Cooperativa de Guissona i les agroalimentàries Sagra, Argal i Nufri. Illnet, l’empresa de neteja de Lleida, va fer vaga ahir a la nit.

Als ajuntaments de Catalunya també s’ha seguit majoritàriament la vaga. Així a consistoris del Vallès Occidental, com Barberà, Sant Quirze o Mollet, entre el 80 i el 90% dels treballadors han fet vaga. A Santa Coloma de Gramenet el seguiment ha estat del 75%; el 70% a Rubí, Sabadell i Sant Cugat i el 65% a l’Hospitalet de Llobregat. El 95% de la plantilla de Parcs i Jardins de Barcelona ha secundat la vaga.
En el cas de les universitats, el percentatge arriba al 80%. Als mitjans de comunicació el seguiment ha estat igualment massiu: RNE, Catalunya Ràdio, TVE, TV3 i la resta d’empreses de la CCMA (90%), BTV (95%).


La Generalitat assegura que el seguiment de la vaga al sector públic és d'un 10,86%
La consellera de Treball, Mar Serna, ha destacat aquest dimarts(?) "la utilitat" dels acords en fred per garantir el compliment dels serveis mínims a Catalunya. En aquest sentit ha assegurat que en el transcurs de la jornada, "s’estan complint tots els serveis mínims decretats pel Departament de Treball tant en l’àmbit de la salut, com de l’educació, l’atenció social, el transport públic i de mercaderies". Des d’Interior s'ha informat que fins a les 14 hores de la tarda, s’havien fet un total de 23 detencions "per danys i agressions relacionades amb l’alteració de l’ordre públic". Dels detinguts, 12 han estat a Barcelona, tres a Cornellà, sis a Mataró i dos a Girona. A les 18h, el balanç ja puja fins als 20 detinguts a la ciutat de Barcelona, 31 en el total de Catalunya.
Fins al migdia, un 10,86% del personal de l’administració de la Generalitat de Catalunya ha secundant la vaga. El seguiment a Barcelona ha estat del 12,25%, a Tarragona del 8%, a Lleida del 3,95% i a Girona del 8,8%.
En el cas de l’educació, el seguiment mitjà ha estat del 20,85% pel que fa als centres públics. Els centres concertats han comunicat que en el seu cas el seguiment de la vaga és de l’11,46%. Pel que fa al sector salut, el seguiment ha estat del 7,14% als centres que depenen de l’Institut Català de la Salut. Els centres concertats han comunicat que en el seu cas el seguiment de la vaga ha estat del 5,91%.
En el cas del transport públic, hi ha hagut incidents lleus en la franja matinal de serveis mínims, que s’han traduït en retards puntuals a les línies 1, 3 i 5 del metro. Pel que fa al transport per carretera, els serveis mínims s’han respectat. Només a Tortosa i al Baix Llobregat s’ha dificultat el compliment d’aquests serveis.
.