dilluns, 4 d’abril del 2011

Sobre la privatització de l'OAC de Sant Miquel.


Comunicat del sindicat CGT:

LA CGT EXIGEIX A L'AJUNTAMENT QUE L'EMPRESA QUALYTEL DEIXI D'EXERCIR COMPETÈNCIES RESERVADES A FUNCIONARIS AMB EL SEU PERSONAL DE L'OAC DE SANT MIQUEL COM A PAS PREVI A LA DENÚNCIA EN LA JURISDICCIÓ DEL CONTENCIÓS-ADMINISTRATIU


Com molt bé sabeu tots i totes, des de fa ja mesos l'Ajuntament està oferint tots els serveis propis d'una OAC des de la nova OAC de la Plaça Sant Miquel, atesa per personal subministrat per l'empresa Qualytel.

Ja vàrem apuntar en el seu dia que la majoria dels actes que es realitzen en una OAC fora dels estrictament informatius han de ser exercits per personal que tingui la condició de funcionari, per tractar-se d'actes que impliquen donar fe de documents, rebre compareixences o impulsar procediments administratius. En les darreres setmanes la CGT, mitjançant els seus advocats, ha presentat fins a dos requeriments formals a l'Ajuntament per tal que cesi en aquesta activitat, la qual cosa ens dona peu a iniciar properament el corresponent procés contenciós-administratiu, cosa que farem.

No cal dir que no estem en contra dels interessos del personal de Qualytel, que actualment presta el servei en unes condicions laborals, socials i econòmiques molt pitjors de les que correspondrien a funcionaris de plantilla que fessin la mateixa feina; estem a favor de defensar les condicions i la dignitat dels llocs de treball de l'Administració Municipal, que l'Ajuntament ha de dotar amb personal propi amb totes les garanties que requereix el servei públic. I si no en té prou de funcionaris, que faci més oferta pública per cobrir les vacants en comptes d'inventar-se artificis de tot tipus per justificar i possibilitar la prestació de serveis públics a través d'empreses privades.

Ja n'hi ha prou de generar beneficis en empreses privades a costa de les condicions de vida dels treballadors i treballadores i a costa també de l'interès públic que no es beneficia ni en reducció real de costos finals ni en qualitat del servei.

DEFENSEM ELS LLOCS DE TREBALL DE L'ADMINISTRACIÓ
DEFENSEM ELS SERVEIS PÚBLICS
DEFENSEM EL NOSTRE FUTUR