divendres, 11 de setembre del 2009

Pujades salarials, contenció, congelació....


Els sindicats proposen que es limiti la pujada salarial dels funcionaris a l'1%. Informació del diari el Punt del dia 9.

El govern espanyol i els sindicats UGT, CCOO i CSI-CSIF es reuniran demà per reprendre el diàleg social en la funció pública i negociar, entre altres temes, l'evolució del salari dels funcionaris i el desenvolupament de l'Estatut Bàsic del Treballador Públic (EBEP). Segons un comunicat del Ministeri de Presidència, la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, va convocar ahir els sindicats majoritaris de la funció pública amb l'objectiu de «propiciar un acord». CCOO i la UGT han fet arribar a la vicepresidenta primera un document en què obren la porta a possibles pèrdues temporals de poder adquisitiu dels funcionaris, que s'haurien de compensar al final de la legislatura. Els sindicats reclamen una puja salarial de l'1% el 2010 per als funcionaris i de l'IPC previst (2%) pel 2011 i el 2012, «que es revisaran en la negociació anual en funció de les variables econòmiques». Els dos sindicats argumenten en el document de propostes que «han tingut en compte la situació econòmica financera actual» i el principi de «solidaritat» a l'hora de fer la seva proposta. En previsió dels desajustaments que pugui experimentar l'IPC, els sindicats demanen una clàusula de revisió salarial que garanteixi el poder adquisitiu dels funcionaris durant el trienni 2010-2012, aplicable per al conjunt de l'acord durant l'últim any de la seva vigència.

Avís: ENLLAÇ A LA INFORMACIÓ SOBRE LA CREACIÓ D'UN GRUP A GOOGLE PER PROMOURE L'ASSOCIACIÓ O PLATAFORMA D'AFECTATS I SOLIDARIS.