dilluns, 7 de setembre del 2009

Sobre la quantitat de funcionaris.


Avís previ: ENLLAÇ A LA INFORMACIÓ SOBRE LA CREACIÓ D'UN GRUP A GOOGLE PER PROMOURE L'ASSOCIACIÓ O PLATAFORMA D'AFECTATS I SOLIDARIS.


Informació i imatge del diari el Punt ( notícia de l'agència EFE en ple agost) des de la visió empresarial que vol privatizar moltes activitats realitzades per les administracions.


Catalunya lidera el ranquing de territoris amb menys funcionaris.

Catalunya és el territori de l'Estat que menys funcionaris té. Un 38% dels empleats catalans són treballadors públics, segons un informe de la patronal Pimec. En canvi, la ràtio més elevada es registra a Extremadura, amb 82 funcionaris de cada mil. L'estudi dóna arguments a Pimec, que critica el nombre elevat d'aquest sector, per demanar a l'Estat que no ocupi amb empleats públics llocs de treball de serveis que podrien prestar-se des del sector privat. Aquest any, «mentre el treball privat experimenta una gran caiguda, el públic manté el seu to de creixement», assegura la patronal. L'informe detalla que a Catalunya treballen un 11,4% dels funcionaris de l'Estat, un percentatge molt llunyà del pes de l'economia catalana d'acord amb el PIB o la població. Pimec també conclou que «al conjunt de l'Estat un de cada 7,3 ocupats treballa a l'administració, i en canvi a Catalunya, un de cada 10,8».
D'altra banda, el País Valencià se situa en la segona posició del rànquing de territoris amb menys empleats públics, amb un 44,5%, seguit per les Balears, amb un 47%. A Catalunya, el gener d'aquest any hi havia 40 funcionaris per habitant, mentre que al conjunt de l'Estat, la ràtio era de 56. «La intervenció de l'administració en l'economia ha de ser la mínima possible quan els serveis poden ser prestats per la iniciativa privada amb majors nivells d'eficiència», conclou Pimec.
.