diumenge, 7 de març del 2010

Ja us han pagat les ulleres?


Si treballeu amb ordinadors (pantalles de visualització de dades) i perdeu la vista, l'empresa ha de pagar les ulleres. Així ho recull un article sindical d’UGT banca. A la pràctica sembla que alguna administració ho compleix (Generalitat), l'Ajuntament no.

Molts de tots vosaltres haureu passat o esteu a punt de passar la Revisió Mèdica (RM) anual i potser, en ser examinada la vostra visió, el metge us comenta que heu perdut vista respecte a l’any abans, per tant, per a la vostra feina habitual us cal ulleres, si és així heu de saber que:

EL Reial Decret 488/1997, sobre Pantalles de Visualització de Dades (PVD), en el seu apartat núm. 3 estableix que:
“L’empresari ha de proporcionar gratuïtament als treballadors, dispositius correctors especials per a la protecció de la vista, adequats al treball amb l’equip de què es tracti, si els resultats de la vigilància de la salut..., demostren la seva necessitat i no poden fer-se servir dispositius correctors normals.”

Doncs bé, a conseqüència d’una denuncia a la Inspecció de Treball de Madrid, realitzada per la UGT, amb relació a la negativa per part de l’empresa a complir allò que disposa la Llei, el text de la qual heu llegit als paràgrafs anteriors, es va disposar que:

“Segons el criteri establert a la Guia Tècnica de l’INSHT de protecció front a riscos de les pantalles de visualització, l’empresa està obligada a proporcionar correctors especials de la vista, com ho són les ulleres graduades que per prescripció mèdica resultin necessàries per a treballadors que han de treballar amb pantalles de visualització.”

De forma que ja podeu reclamar al Banc que us proporcioni gratuïtament ulleres graduades si us ho recomana la RM i us ho prescriu un metge especialista.
.

4 comentaris:

Jordi ha dit...

Hola, bon dia. necessitaria que em donessiu un cop de ma, si podeu. m'estic tornant mig boig buscant les retribucions dels gerents de l'ajuntament de Barcelona d'aquest any. Per internet tan sols he trovat les del 2004: http://w3.bcn.es/fitxers/home/noticies/retribucions.059.pdf
Crec que a la web de l'ajuntament hi es pero es imposible per a mi arrivar-hi... Busquem per exemple que cobra un gerent de l'institut metropolita del taxi. Gracies i sort!

Els afectats ha dit...

Aquest any 2010 van decidir mantenir les mateixes que al 2009. Les dels 2009, la publicitat de les quals és genèrica i marcant marges amplis estan al següent enllaç:

http://w3.bcn.es/fitxers/ajuntament/retribucionsdirectius2009.962.pdf

Jordi ha dit...

Moltes gracies per la informacio i per la rapidesa en respondre. Veig que hi ha un marge brutal, en el cas que ens interesa va dels 83.000 als 126.000, es a dir, el doble. En funcio a quins barems s'apilca la part inferior o la superior?
Gracies i molta sort en els vostres objectius!

Els afectats ha dit...

Aquesta informació no la tenim. Podrieu consultar-ho als sindicats.
Sort també.