dilluns, 25 d’octubre del 2010

Mobilitzacions per les retallades laborals.


Extractes de diversos comunicats sindicals:


UGT:

ASSEMBLEES AUTORITZADES DIES 27 - 29 OCTUBRE

ORDRE DEL DIA:
COMPLIMENT ACORDS DE CONVENI AL 2011
RECUPERACIÓ 5% DE SOU ROBAT ALS ASSALARIATS

DIA, HORA i LLOC
27 octubre, De 12,30 a 14,30 h. Sala d’actes Centre Cívic Casinet d’Hostafrancs
(Rector Triadó, 53)
29 octubre, De 09 a 11 h. concentració Pl. Sant Jaume (Ple Municipal)

CONVOQUEN
CCOO - UGT


CGT:

PERQUÈ LA CGT NO PARTICIPA A LES CONVOCATÒRIES DE LES SECCIONS SINDICALS D'UGT I CC.OO. PER AL 27 I EL 29 D'OCTUBRE

Ahir diumenge a última hora ha estat publicada una convocatòria conjunta dels sindicats UGT i CC.OO. per tal de fer una assemblea el dia 27 i una concentració-assemblea el dia 29 sota els lemes “COMPLIMENT ACORDS DE CONVENI AL 2011 i RECUPERACIÓ 5% DE SOU ROBAT ALS ASSALARIATS”.

La posició de la CGT, expressada a totes les assemblees i comunicats que hem fet, ha estat sempre la de promoure la mobilització per la retirada dels dos decrets-llei, el que va incloure la retallada del sou dels treballadors públics juntament amb la congelació de les pensions i altres mesures antisocials, i el de la Reforma Laboral, que també ens afecta de forma directa i indirecta. De la mateixa manera hem estat recordant la necessitat de sortir al pas d'unes altres noves “reformes”, la de les pensions i l'edat de jubilació (que està a punt de caure) i les que han de venir molt aviat en forma de revisió de les condicions d'estabilitat dels llocs de treball dels funcionaris i dels seus drets de negociació col•lectiva.

En aquest context, convocar pel compliment dels acords de conveni (pensant com pensen únicament en l'aspecte salarial) i per la recuperació del 5% que ens estan traient, és una cosa que sense més, ens sembla desmobilitzadora i contraproduent.

És clar que des de la CGT defensem el manteniment del poder adquisitiu dels treballadors municipals, i una oferta pública que garanteixi la prestació directa de tots els serveis municipals, i una Relació de Llocs de Treball que deixi clares les expectatives de promoció i mobilitat de tots i totes, i joc net en els processos de selecció, i la funcionarització de tots els laborals sense excepcions ni moratòries, i anar cap a les 35 hores setmanals. I justament perquè tot això no quedava garantit al conveni actual no el vàrem signar malgrat els augments salarials que ens prometien per oblidar-nos de tota la resta.
(...)

CCOO:
El proper dia 4 de novembre a les 19 hores hi ha la presentació pública dels pressupostos municipals i, per a aquest acte, ens autoconvoquem tots els delegats i delegades de CCOO i UGT per protestar sonorament, atès que les previsions municipals publicades a la gaseta municipal 27 (concretament a la pàgina 3473) no només no inclouen cap augment retributiu a les despeses de personal, sinó que hi ha una disminució de quasi el 0,4% pel 2011, respecte als pagaments del 2010, que ja van sofrir una considerable retallada (...) us demanem: (...)
Que vingueu el proper dia 4, a les 18 hores al Centre Cívic Convent de Sant Agustí, plaça Pons i Clerch (Princesa/ Comerç) a protestar per la política econòmica municipal, en afectació als seus treballadors/res.
(...)