divendres, 29 d’octubre del 2010

Crida a la participació en els pressupostos de l'Ajuntament de Barcelona 2011.


Crides sindicals a donar la nostra opinió sobre els pressupostos.

CCOO:


El proper dia 4 de novembre a les 19 hores hi ha la presentació pública dels pressupostos municipals (...) l’Ajuntament ofereix la possibilitat, a tota la ciutadania, fins el dia 1 de novembre, d’enviar suggeriments i aportacions sobre els dits pressupostos a l’adreça electrònica pressupost@bcn.cat amb el compromís institucional que obtindran resposta, els suggeriments i aportacions enviades, a la Audiència Pública del dia 4.

Atès que és una manera de fer sentir la nostra veu, al respecte us demanem:
Que envieu individualment (vosaltres i també familiars i amics) correus electrònics a l’adreça esmentada pressupost@bcn.cat amb missatges significatius, vinculats a les nostres pretensions (VULL QUE EL PRESSUPOST INCLOGUI ELS ACORDS DE CONVENI; AL PRESSUPOST US HEU OBLIDAT DELS TREBALLADORS; ELS ASSALARIATS NO TENIM LA CULPA DE LA CRISI; ETC; ETC.).

(...) És hora de donar la cara i lluitar per defensar un estat del benestar que el Capitalisme ens vol robar amb l’ajut d’Institucions covards que no volen estar a l’alçada de les seves pròpies conviccions polítiques, potser perquè les han perdut de tan involucrar-se amb gestions especulatives, corruptes, l’única finalitat de les quals és l’enriquiment personal de qui hi participa.
Obre els ulls i mira la realitat
La situació socio-política a l'entorn europeu evidencia una tendència absoluta a un afebliment dels partits d'esquerre (a Espanya també) i els partits de dretes, la patronal i les institucions financeres s'estan fregant les mans perquè veuen el camp lliure per a les seves ambicioses pretensions. Els queda no obstant un 'enemic' a aniquilar que som els sindicats de classe, les organitzacions que aglutinen la immensa majoria d'assalariats/des i que defensen els interessos laborals i econòmics dels treballadors i treballadores i, amb aquesta finalitat estan jugant molt fort, posant a la graella tots els mitjans informatius existents (ràdio, TV, premsa, etc.), contra els quals ens és molt difícil lluitar, perquè són propietat exclusiva dels que manen i no ens permeten opció a rèplica .
De tu depèn que les organitzacions sindicals continuin defensant els interessos generals dels treballadors i treballadores davant l'ofensiva capitalista. Som imperfectes i hem comès errors (com tothom), però no toca cap altra cosa que intentar fer-ho millor amb la teva participació i suport.

CGT:
Com l’any passat, la seccio sindical de la CGT a l'Ajuntament de Barcelona ha presentat observacions als pressupostos municipals que es presentaran a Audiència Pública el dia 4 de novembre.

A banda d'informar-vos, volem animar-vos a participar en aquest procés enviant les vostres pròpies observacions a l'adreça de correu pressupost@bcn.cat
Per al cas podeu subscriure les nostres pròpies observacions afegint o suprimint el que us sembli. A continuació transcrivim el nostre propi missatge a l'oficina de pressupostos.

“Assumpte: Suggeriments i propostes per al pressupost municipal 2010
En nom i representació de la Secció Sindical de la CGT a l'Ajuntament de Barcelona, fent ús dels nostres drets com a ciutadans d'aquesta ciutat i dins el marc del procés de participació i audiència pública prèvia a l'aprovació definitiva dels pressupostos municipals de l'Ajuntament de Barcelona per a l'any 2011, presento els següents suggeriments, queixes i propostes:

1. Queixa: Manca d'informació per a poder avaluar l'autèntic significat dels pressupostos que es presenten.
El document que representa la proposta de pressupost municipal per a l'any 2011 no inclou tota la informació necessària com per poder comprovar bona part de les afirmacions que s'inclouen a la presentació, ni tant sols té tota la informació que es lliurarà als regidors que hauran de ratificar-lo al Ple de final de mes. No es presenta a audiència pública la plantilla pressupostària ni el detall del pressupost (classificació econòmica) de tots els organismes autònoms i empreses municipals que gestionen una part creixent dels diners públics, ni tampoc s'explica res del destí de les transferències que en forma de subvencions i convenis van a parar a un ventall molt heterogeni de destinataris, des d'empreses privades, fundacions, consorcis, associacions de veïns (…).

Cal destacar que aquesta capsa negra absorbeix més de 846 milions d'euros (6 milions més que l'any passat malgrat la contenció pressupostària), que són el 48% de les despeses corrents i el 38% (3 punts més que el 2010) del pressupost total de l'Ajuntament per al 2011.

Pel que fa a l'absència de la informació de la plantilla d'organismes autònoms, empreses municipals, consorcis, etc., cal destacar la seva importància perquè suposa aproximadament la meitat de la plantilla global de treballadors municipals (uns altres 6.000 llargs).

Tampoc s'aporta la Relació de Llocs de Treball, informació que amb tota seguretat tampoc s'aportarà al Ple Municipal en la línia de tots els anys anteriors, malgrat que és un requeriment legal incloure-la juntament amb els pressupostos anuals.

2. Petició d'aclariment: es parla de congelació de l'Oferta Pública d'Ocupació a excepció de 250 places (nous agents de la Guàrdia Urbana). I que passa amb tota la plantilla de personal en situació d'interinitat o amb contracte laboral temporal que ocupa llocs de treball estructurals? Com és que augmenta un 26% el pressupost associat a la plantilla de personal temporal al temps que disminueixen un 0,1% les despeses de personal globals?

3. Suggeriment: fer tota l'Oferta d'Ocupació Pública necessària per a estabilitzar tota la plantilla de personal funcionari interí i personal laboral temporal que ocupa llocs de treball estructural. Això no ha de suposar cap increment de despesa en concepte de nòmines i en canvi contribuirà a estabilitzar la situació de la plantilla de treballadors del servei públic municipal i de retruc millorar el servei al ciutadà.

4. Suggeriment: recentralitzar tota l'estructura d'organismes autònoms municipals, epes, empreses municipals, consorcis, fundacions i associacions municipals, situant els seus departaments productius sota la direcció directa del corresponent gerent de sector. Això faria possible prescindir dels corresponents gerents d'aquests 38 ents, juntament amb els seus gabinets, administradors de personal i directors econòmics, amb l'important estalvi conseqüent.

5. Suggeriment: que l'Ajuntament contracti directament el personal necessari per a la prestació directa dels serveis, en comptes de fer-ho a través de contractistes i entitats. Els ciutadans han de saber que els beneficis d'aquestes empreses surten de la precarietat contractual, les baixes retribucions i el deteriorament de condicions de treball de les persones que acaben prestant els serveis municipals en nom de l'Ajuntament. I han de saber també que ni el cost dels serveis per a la ciutat baixen ni tampoc la qualitat del servei prestat millora.

6. Suggeriment: que l'Ajuntament revisi els models de plecs i convenis per a l'adjudicació de la prestació indirecta de serveis, de manera que l'empitjorament de les condicions salarials, socials, d'entorn de treball o de perfil professional del personal finalment implicat en la prestació del servei no es converteixi en un avantatge per a les empreses o entitats candidates a l'adjudicació. I exigir sempre la subrogació del personal contractat per l’anterior o anteriors adjudicataris fins i tot quan canviï l’objecte nominal del contracte, quan la prestació del servei es faci al mateix centre de treball i consisteixi en les mateixes funcions i competències de contractes anteriors extingits.

Esperem resposta de tot plegat a la sessió del dia 4, no només en interès nostre sinó en interès i per a coneixement de la ciutadania de Barcelona en general.

Nota: com és criteri d’aquest bloc ometem crítiques entre sindicats ja que la lluita per millorar les condicions laborals s’aconsegueix amb unitat sindical.
.