divendres, 5 de novembre del 2010

Descomptes salarials per la vaga.

Informacions sindicals sobre els descomptes:

UGT
:
Davant les nombroses consultes en relació al cost que representa la realització d'un dia de vaga, us informem que els descomptes són: un dia de salari (el seu cost, surt de la divisió del salari d'un mes, dividit per 30), a més 1/365 part de les tres pagues extres. Per aquest motiu, no tenen cap raó aquells que diuen que la realització d'un dia de vaga, fa perdre un mes sencer de la Paga d'Abril. A més des de fa temps hem acordat amb l'Administració que els descomptes produïts, vagin a parar a ONGs per programes i causes humanitàries.

La diferència d'aquest any, amb altres processos de repartiment del descomptes de les vagues, on era directament l'Ajuntament qui decidia unilateralment a quines entitats anaven destinades aquestes quantitats, a proposta de la UGT, els sindicats hem participat en la decisió de les entitats que subvencionen i amb quines quantitats.

En relació als dos dies de vaga que hem realitzat durant aquest any, hem acordat amb l'Ajuntament que els 302.443 euros, descomptats als treballadors que van fer efectivament la vaga, tant de la plantilla directa com a la dels Instituts o ens instrumentals, estiguin destinats a les organitzacions humanitàries següents: "Metges del Món", "Red Europea de diàleg Social", PRISBA, FUTUR JUST, BANC d'ALIMENTS, i Beques de menjador escolars.
(...)

CCOO:
Els descomptes salarials de les vagues a projectes solidaris i contra l'exclusió social
En resposta a les propostes de les assemblees realitzades amb motiu de les vagues del 8 de juny i 29 de setembre per la qual els descomptes salarials anéssim destinats a projectes solidaris i contra l'exclusió social, i després de diverses reunions dels representants de les organitzacions sindicals amb l'Administració s'ha acordat que es destinin als projectes següents:

1.- Programa de cooperació internacional de l'entitat metges del Món destinat a" l'enfortiment de les capacitats dels serveis de salut mental al nord de la Franja de Gaza"... 73.425,40€.
2.- Programa de cooperació internacional de l'entitat Red Europea de dialogo social destinat a "l'enfortiment de la xarxa de municipis saludables de la micro-regió del centre-nord de San Salvador".....74.886€
3.-Activitat de caràcter social d'ajudes a menjadors socials de Barcelona per a les persones en situació d'exclusió social gestionats per l'entitat PRISBA... 35.000 €
4.-Activitat de caràcter social d'ajudes a menjadors socials de Barcelona per a les persones en situació d'exclusió social gestionats per l'entitat FUTUR JUST....35.000 €.
5.-Activitat de caràcter social d'ajudes a menjadors socials de Barcelona per a famílies en situació de necessitat gestionats per l'entitat BANC D'ALIMENTS....35.000 €.
6.-Activitat de caràcter social de Beques de Menjadors escolars......49.132 €

També es va acordar fer reunions de seguiment dels esmentats projectes.
.