diumenge, 14 de novembre del 2010

Mobilitzacions 15 i 18 de desembre.

Informació facilitada pel sindicat CCOO.

CCOO i UGT han convocat els dies 15 i 18 de desembre mobilitzacions a tot el país, per exigir al Govern que canviï la seva política econòmica i social, modifiqui en profunditat la reforma laboral, retiri la congelació de les pensions per a l'any 2011, abandoni la seva pretensió de retardar l'edat de jubilació fins als 67 anys, recuperi el salari i l'acord amb els empleats públics i garanteixi prestacions a les persones que volent no poden treballar.

No es pot confondre als treballadors i a la ciutadania: el diàleg social que el Govern proclama amb entusiasme no servirà de res si es mantenen les mateixes polítiques. Només si s’aborden les demandes abans esmentades tindrà sentit el nou procés negociador.

Com ha advertit el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, "el Govern hauria de triar una altra sortida de la crisi, preservant els drets socials i laborals, impulsant l’ocupació i l'activitat econòmica, i fent més sòlid i sostenible el sistema públic de protecció social ".
La vaga general del 29 de setembre ha estat una gran mobilització contra el gir donat a la política econòmica i social, la reforma laboral i l'intent per part del Govern d'allargar l’edat de jubilació fins als 67 anys. No va ser aliè a la vaga general el canvi de Govern dut a terme per Zapatero per recuperar espai polític i electoral, un canvi que, no obstant, diu poc als sindicats si persisteix en les mateixes polítiques que van provocar la vaga general.
Per a CCOO i UGT el missatge de la vaga ha de quedar ben clar: hem de seguir pressionant per a què els objectius que perseguíem amb la seva convocatòria s'obrin pas. El conflicte segueix obert i la mobilització continua.

-Fer reversible la reforma laboral.
La reforma laboral impulsada pel Govern no crea ocupació. Els sindicats mantenim viu el compromís adquirit amb els més de 10 milions de treballadors i treballadores que van anar a la vaga general, el passat 29 de setembre, per exigir la retirada de la reforma. Amb aquest objectiu, promourem una Iniciativa legislativa popular per a què la veu dels treballadors arribi al Parlament i canvien alguns dels seus continguts essencials: restituir la causalitat de l'acomiadament i abordar la contractació i les condicions de treball a través del conveni i les relacions laborals.

- Protegir a les persones en atur que han deixat de percebre les seves prestacions.
La crisi econòmica està maltractant a les persones que han perdut el seu lloc de treball i no reben prestacions per desocupació. Per això, cal: suprimir el requisit de responsabilitats familiars perquè els menors de 45 anys puguin accedir al subsidi d'atur; ampliar la pròrroga del subsidi per dos períodes de sis mesos per als majors de 45 anys sense càrregues familiars i incrementar la quantia al 100% de l'IPREM; potenciar la renda activa d'inserció enfront la pròrroga de la paga de 426 euros.

-No a la congelació de les pensions.
Recuperar el salari i l'acord amb els empleats públics. El Govern va triar el camí més fàcil. Ni reforma fiscal ni mesures contra les rendes de capital. L'Executiu va preferir, seguint la doctrina liberal, actuar contra pensionistes, empleats públics, aturats i persones dependents. I així no hi haurà acord amb els sindicats. CCOO exigeix que no hi hagi congelació de les pensions el 2011 i que es recuperi el salari i les condicions de treball dels empleats públics.

- Per un sistema públic de pensions sòlid i viable.
No al retard de l'edat de jubilació als 67 anys. Ens oposem al retard de l'edat de jubilació als 67 anys, i defensem el consens polític al voltant del Pacte de Toledo, i el diàleg social per garantir un sistema públic de pensions suficient i sostenible, en tant que instrument de redistribució de la renda i factor d'estabilitat econòmica.
Tot això des de l'enfortiment l'Estat del benestar que garanteixi una sanitat universal, equitativa, de qualitat i sense desigualtats socials, una educació eminentment pública amb accés universal al coneixement, una atenció a les persones dependents justa i eficaç; i un sistema públic de pensions sòlid i viable.

- Reactivar l'economia i la creació d'ocupació.
Canviar les bases del creixement per a què aquest sigui sostenible i menys vulnerable al que la situació econòmica exigeix: definir els sectors productius més estratègics pel seu valor afegit i nivell tecnològic; racionalitzar i modernitzar l'activitat dels sectors existents; impulsar la correspondència i complementarietat entre la dinamització dels sectors productius i altres mesures en matèria d'ocupació, formació, educació, medi ambient, infraestructures, R + D + i; adequar la política d'infraestructura i transport; millorar i ampliar les telecomunicacions; foment de la rehabilitació urbana i l'edificació sostenible ...
.