dijous, 11 de novembre del 2010

Pressupostos Ajuntament de Barcelona.


Comunicat sindical sobre consultes als pressupostos.

La CGT va formular diverses observacions al projecte de pressupost municipal per al 2011 que havien de ser respostes puntualment a l'Audiència Pública del dia 4 de novembre.
D'igual manera que l'any passat, el govern municipal, per boca del Tinent d'Alcalde Jordi William Carnes, va respondre de forma evasiva quan no va respondre en absolut algunes de les preguntes que els hi formulàvem, però de tota manera val la pena prendre nota del que si van reconèixer i del significat que s'endevina d'alguns dels seus silencis i evasives.
Us oferim preguntes, respostes i comentaris agrupats per temes, que podreu llegir seguint els enllaços que apunten a la nostra web (http://www.cgtbarcelona.org/ssab/).

Les retribucions del personal municipal el 2011.
Segons l'Ajuntament, la llei de Pressupostos Generals de l'Estat no només prohibeix qualsevol augment salarial, pactat o no, sinó que a més l'any vinent toca una nova reducció salarial.

La dispersió de competències i serveis municipals en organismes de tot tipus.
A la nostra denúncia de manca de transparència, malbaratament de recursos i absència de justificació en la proliferació d'OOAA, EPEs, Consorcis, Empreses, Fundacions, etc. l'Ajuntament eludeix donar una resposta directa.

Increment de la precarietat en la plantilla municipal directa.
Quan evidenciem que l'absència d'Oferta Pública d'Ocupació i l'increment previst del 26% del pressupost destinat a personal temporal condemna a la inseguretat i la temporalitat d'una part creixent de la plantilla, l'Ajuntament calla.

El que amaguen les “externalitzacions” de serveis.
Rebutgem que es faci servir l'externalització, la privatització o la prestació indirecta de serveis per tirar a la baixa les condicions econòmiques, laborals i socials dels treballadors i treballadores que finalment han de prestar els serveis públics. L'Ajuntament “socialista” s'apunta a les lleis del mercat.

Aquest govern municipal o el que hagi de venir haurà de donar resposta tard o d'hora a aquestes qüestions així com a la resta de reivindicacions dels treballadors i treballadores municipals. A la Secció Sindical de la CGT estem decidits a aconseguir-ho.

Per al dia 24 de novembre des de la CGT convocarem a una assemblea per reprendre el que tots plegats vàrem començar el 8 de juny.
Vine amb nosaltres i sigues protagonista d'un autèntic canvi.
.