dilluns, 24 de gener del 2011

Mobilitzacions el 27 de gener.


Comunicat de la CGT:

EL 27 DE GENER, JORNADA DE LLUITA CONTRA LES RETALLADES SOCIALS I LABORALS

El Comitè Confederal de la CGT de Catalunya va acordar la setmana passada convocar vaga general el dia 27 de gener, en contra de la reforma laboral, la reforma de les pensions i les retallades socials. Els sindicats CNT de Catalunya, COS i Solidaritat Obrera ja han donat suport a la convocatòria.
Aquesta decisió ha estat presa com a part d'una jornada estatal de lluita que té com a exponents destacats la vaga general abans convocada per al mateix dia a Euskadi i Galícia, així com mobilitzacions i assemblees a Barcelona, Madrid, Andalusia i altres punts de l'Estat Espanyol.

En aquest context, la Secció Sindical de la CGT a l'Ajuntament de Barcelona, després d'analitzar el grau de mobilització de la plantilla municipal i atesa la manca evident de temps per a difondre i activar la convocatòria en el nostre àmbit, ha decidit no fer una crida general a la vaga (tot i que qui vulgui fer-la té la cobertura legal necessària) i sí convocar
• ASSEMBLEA-CONCENTRACIÓ DE TOTS ELS TREBALLADORS I TREBALLADORES MUNICIPALS DINS LA JORNADA DE LLUITA DEL DIJOUS 27 DE GENER, DES DE LES 12:30 I FINS A LES 14:30 A LA PLAÇA DE SANT JAUME.

• PARTICIPACIÓ A LA MANIFESTACIÓ CONVOCADA PER LA CGT I LA RESTA DE SINDICATS EL MATEIX 27 DE GENER, A LES 17:30 ALS JARDINETS DE GRÀCIA (Diagonal amb Passeig de Gràcia).
ELS TREBALLADORS I TREBALLADORES MUNICIPALS ENS FIXEM COM A PUNT DE TROBADA DAVANT DEL DEUTSCHE BANK (Av. Diagonal, 446).

La situació dels treballadors i treballadores empitjora dia rere dia, atès que als retalls salarials i socials, a les facilitats que es donen als empresaris per acomiadar, al constant augment de l'atur i al desmesurat augment de serveis bàsics com l'aigua, l'energia o el transport, ara s'afegeix l'imminent reforma de les pensions.
Pensem que cada cop és més clar l'intent del Govern de fer-nos pagar l'actual crisi econòmica als treballadors al temps que salva i encara afavoreix més els interessos dels seus responsables, la Banca i els grans especuladors.
(...)