dimarts, 8 de febrer del 2011

Assemblea i incompliment del conveni.

Adjuntem dos comunicats sindicals.

Informació facilitada per CCOO:
ÈXIT DE L'ASSEMBLEA GENERAL DE TREBALLADORS MUNICIPALS I INTENT FRUSTRAT D'ENTRAR A L'AJUNTAMENT

La ràpida intervenció de la policia impedeix que els treballadors i treballadores concentrats a la plaça Sant Jaume irrompessin en el Ple de l'Ajuntament

La sala d'actes de CCOO es va farcir, de manera inusual, pels treballadors/es municipals, que van ser informats sobre el decebedor contingut de la Mesa de Seguiment de Conveni del passat dia 3.
L'Administració va anunciar, formalment, que no compliria cap dels acords vinculats a partides econòmiques de retribució de personal... fins i tot amb extralimitacions 'voluntàries' que evidencien un clar aprofitament de les circumstàncies, ja que la paga d'abril 2011 (una mensualitat de l'any anterior) serà la mitjana ponderada dels 'dos sous' del 2010, en lloc d'agafar, com a referent, la nòmina d'abril 2010, ja que seria la lògica aplicable i que RES, NO IMPEDEIX... PERÒ NO!! FAN UNA GENEROSA MITJANA I ENCARA HEM DE DONAR LES GRÀCIES PER NO APLICAR COM A REFERENT LES NÒMINES REDUIDES DES DE JULIOL...

Aquestes són, en general, les conclusions explicades a l'assemblea sobre la situació actual del nostre Conveni: Retallades a la promoció interna, retallades a l'oferta pública, retallades als sous... i els nostres diners a reduir un deute municipal (que ni era exagerat, ni insostenible) que permetrà a l'Ajuntament continuar endeutant-se...
EN POQUES PARAULES, PERMETRÀ EL TRASBASSAMENT DE MÉS DINER PÚBLIC ALS BANCS QUE, RECORDEM, SÓN UNS DELS PRINCIPALS RESPONSABLES DE LA CRISI.

De Via Laietana a la plaça Sant Jaume, on s'estava celebrant el Ple Municipal, que moments abans havia presenciat una sonora protesta de treballadors demanant feina, que va propiciar el seu desallotjament...

A la plaça, cants, petards, xiulets i, de manera espontània, UN INTENT DE 'LA MASSA TREBALLADORA' D'ENTRAR A L'AJUNTAMENT I FER ACTE DE PRESÈNCIA AL PLE MUNICIPAL, que és un acte públic.

La ràpida intervenció dels agents de seguretat, que van tancar la porta de l'Alcaldia, va impedir que els Regidors que gestionen els 'interessos' de la ciutat veiessin l'emprenyament i desacord dels treballadors municipal amb la situació actual que, més enllà de malentendre-la, també tenen clar que LA PROTESTA CONTINUADA ÉS L'ÚNIC ELEMENT PER EVIDENCIAR LA 'NO RESIGNACIÓ' DE LA CLASSE OBRERA FRONT A LES CONTINUES AGRESSIONS DEL SISTEMA CAPITALISTA, que intenta retrotreure la situació mundial a la del segle XIX.

Informació facilitada per l’UGT:

L’AJUNTAMENT COMUNICA OFICIALMENT QUE NO PAGA EL CONVENI . NI CARRERA,NI EQUIPARACIÓ, NI HOMOLOGACIÓ

A la reunió de la Mesa de Seguiment del conveni celebrada el dia d'avui (pel dia 3), l'Ajuntament ha manifestat als dos sindicats UGT i CCOO signants dels acords de conveni, que l’Ajuntament incompleix l’apartat econòmic per l'any 2011. “Que la llei de Pressupostos per aquest any impedeix l'aplicació de cap retribució per sobre de l'estipulat a partir del mes de juny de l'any passat. A més especifica que els criteris pel tractament de les pagues extres de juny i desembre de 2011, haurà ser els mateixos que van ser aplicats l'any passat”.

Així mateix ens ha manifestat el tractament que tindrà la propera paga d'abril. Sobre aquesta ens han informat que no tindrà el mateix tractament que la resta de pagues extres. Recordeu, l'article del conveni on es regula aquest pagament diu "que es cobrarà una paga integra d'un mes de l'any anterior", L’any passat no es cobrava el mateix, abans del mes de juny, que després de l'aplicació del decret de la retallada del 5%, faran una aplicació de la mitjana de l’any. (...)
.