dimarts, 22 de febrer del 2011

Assetjament laboral i sindical a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.


CCOO denuncia la situació generada a l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de l’Hospitalet. Es tracta d’una autentica actitud d’assetjament consistent en pressionar diversos tècnics esportius ,- alguns dels quals porten més de 30 anys de servei- per tal de que demanin el trasllat, arribant a oferir tot “l’ajut” necessari per tal que marxin el més ràpid possible.

En el cas concret de la delegada sindical, aquesta ha estat informada de no tenir lloc al nou organigrama, arribant a amenaçar-la amb “passar malament” els 4 anys de vida laboral que li resten, si no marxa.

Aquesta treballadora, que forma part de la plantilla de l’ajuntament des de fa més de 30 anys, treballant des del primer dia com a tècnica esportiva, i desenvolupant sempre totes les funcions que li han encomanat, resulta ara que no té lloc a l’organigrama de l’Àrea d’Esports.
Per entendre com s’ha arribat aquesta situació d’assetjament, només cal repassar l’acció sindical de CCOO:
CCOO va sol•licitar la recusació del tribunal de la plaça de Titulat Superior Universitari per l’Àrea d’Esports, que és la que ocupa el cap de servei d’Esports, perquè existia amistat entre un membre del tribunal i ell. També ha demanat un organigrama real i les funcions de cada lloc de treball per al personal d’Esports, que els nous llocs de treball i places es cobreixin per promoció interna i una revisió de valoracions de llocs de treball.
Per tant, no resulta gratuït establir una relació entre l’acció del sindicat i la lamentable situació generada.

Per a CCOO és molt greu que el govern municipal toleri actituds i accions d’assetjament laboral i sindical. CCOO demana la intervenció de l’alcaldessa per a què es rectifiquin aquestes maneres de procedir.

Font: http://www.ccoo.cat/pdf_documents/scdigita45.pdf