dimarts, 30 de setembre del 2008

Manifestació de la Guàrdia Urbana pel conveni.

No sé que dir-vos, si anem per aquest camí, cada col·lectiu fent les seves reivindicacions independentment i pel seu compte no anem pas bé. La unitat és la nostra força.
Aquí va la notícia extreta del diari digital vilaweb/el punt d'avui dia 30 i el seu enllaç:

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3012854


Malestar en la Guàrdia Urbana per les condicions laborals del cos

Un centenar d'agents de la Guàrdia Urbana van protagonitzar ahir a la tarda una sorollosa protesta pel centre de Barcelona, per fer visible el malestar laboral que afecta la plantilla.
Els cinc sindicats amb representació en el cos reclamen l'equiparació de la jornada de treball, que actualment és de 40 hores setmanals, amb la de la resta de funcionaris (37,5 hores). També denuncien que la dotació actual de prop de 2.700 efectius és clarament insuficient, circumstància que obliga a incrementar les hores extraordinàries que fan els agents per poder cobrir tots els serveis de la ciutat.
Les retribucions, tant del sou base com dels complements, són un altre element clau que explica el descontentament del cos. Per il·lustrar-ho, un exemple. A la Guàrdia Urbana de Madrid un agent fa 64 hores anuals menys que un de Barcelona, però en canvi percep prop de 6.000 euros bruts més a l'any. «Només volem que ens paguin el que ens correspon», resumia ahir Ángel Marcos González, secretari general del sindicat Sapol.
La protesta, en què es van fer sonar xiulets i es van llançar petards, va transcórrer en bona part a la plaça Sant Jaume, coincidint amb l'acte de condecoració de diversos agents que es feia a l'ajuntament. Una distinció que, en principi, també havia de ser atorgada al cap del cos, Xavier Vilaró, tot i que el consistori s'ha fet enrere per la pressió de sindicats i dels partits de l'oposició.
.