dissabte, 15 de novembre del 2008

Aviat el delicte de mobbing al Codi Penal.


Anem pel bon camí i, modestament, potser alguns de nosaltres hi ha aportat el seu granet de sorra:
El Consell de Ministres va presentar ahir dia 14 l’avantprojecte de la llei orgànica amb la qual l’executiu reforma el Codi Penal i ha analitzat un informe del ministre de Justícia, sobre l'Avantprojecte de llei per reformar el Codi Penal de 1995.

La vicepresidenta del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, ha recordat que la reforma respon a les demandes socials plantejades pels ciutadans, entre d'altres, davant els delictes relacionats amb les agressions sexuals.
Apart de molts altres temes es proposa la creació del delicte d'assetjament laboral.

Dins dels delictes de tortures i contra la integritat moral, s'introdueix la conducta d'assetjament laboral, és a dir, l'assetjament psicològic o hostil en el marc de qualsevol activitat laboral que humiliï a qui els pateix. També inclou, en el marc d'altres relacions contractuals, l'alteració de condicions imposant situacions de greu ofensa a la dignitat. Amb això quedarien incorporades en el tipus penal totes aquelles conductes d'assetjament produïdes tant en l'àmbit de les relacions jurídico-privades com en el de les relacions jurídico-públiques, entenent per aquestes últimes les produïdes en el marc funcionarial.

Teniu l’enllaç a la pàgina web de la Moncloa que parla sobre el tema.
.