dimecres, 26 de novembre del 2008

Notícies concentració i audiència de la plaça Sant Jaume.


Apart de la crònica que podeu veure en l'entrada d'ahir del bloc hem buscat informació sobre les intervencions i la concentració durant l'audiència pública a la premsa. L'únic que hem trobat és la notícia i foto següents al diari el Punt.
Per altra banda si l'Ajuntament volia promocionar l'audiència pública ampliant la seva convocatòria i assistència (com ha fet davant del fracàs de l'any anterior on només i va anar una persona o títol individual i una entitat), també podria haver promocionat la seva difusió. Cosa no es fa presentant el pla de barris el mateix dia.


Tres sectors diferents del personal de l'Ajuntament van protagonitzar ahir davant el consistori una protesta pel conveni i els pressupostos municipals. Per una banda, els sindicats amb representació a la Junta de Personal i al comitè d'empresa de l'Ajuntament de Barcelona van convocar un acte de protesta per denunciar que els pressupostos pel 2009 del consistori promouen, segons van dir, «un deteriorament dels serveis públics» que implica una reducció de les retribucions bàsiques del personal funcionari i laboral. Uns minuts més tard va arribar a la plaça de Sant Jaume la manifestació dels representants de la Guàrdia Urbana, a la qual es va unir també personal dels bombers.

El CONVENI, PER LLARG
Per altra banda, el gerent de recursos humans i organització de l'Ajuntament de Barcelona, Carles Arias, va explicar ahir mateix que no veu possibilitats d'un acord imminent pel que fa al conveni i l'acord de condicions de tota la plantilla de l'Ajuntament, formada per uns 10.000 funcionaris.

Arias considera que les principals dificultats per arribar a un acord són les pretensions econòmiques dels treballadors i la negativa de l'Ajuntament a negociar una reducció de jornada.

Les negociacions es fan en reunions que se celebren cada dues setmanes mitjançant una mesa general.
.