dimarts, 25 de novembre del 2008

Manifestació i intervencions a l'Audiència pública dels pressupostos.


.
Aquest dimarts hi ha hagut l'Audiència pública pels pressupostos i ordenances fiscals pel 2009, on apart de fer la presentació pública dels mateixos diverses entitats i ciutadans presentaven les seves propostes i preguntes.

Mentre centenars de treballadors es manifestaven a la porta de l'Ajuntament en defensa d'un conveni digne, al saló de Cròniques de la Casa Gran es feia la presentació oficial. Diversos treballadors de l'Ajuntament ,algun d'ells representant sindical, han pres part del torn de paraula: manifestant la incongruència de regatejar poder adquisitiu dels treballadors mentre es crean multitud de càrrecs de lliure designació i nivells elevadíssims, la falta de voluntat de l'Ajuntament de crear un catàleg de llocs de treball, les condicions precàries de material i vehicles de certs col·lectius com els bombers, etc.

Un membre de la promotora d'afectats per la política laboral de l'Ajuntament ha preguntat en que consisteixen les partides del tipus "incentius al rendiment" dins les despeses de personal, si l'únic pagament legal d'aquest tipus serien hores extres que ens consta que no es fan en aquests casos. També ha preguntat on van a parar els diners pressupostats per als llocs de treball que desapareixen quan una víctima d'assetjament és feta fora del seu lloc i fins i tot, algú que no pot aguantar més l'assetjament, acaba marxant del mateix Ajuntament.

El regidor i tinent d'alcalde Jordi William Carnes amb molt bones paraules ha agraït les intervencions i tirant pilotes fora ha dit que no eren temes per tractar allà sinó a la mesa de negociació del conveni.

Amb referència a demanar explicacions sobre com es gasten diverses partides del Capítol 1 dels pressupostos (despeses de personal) com els incentius al rendiment o els diners que s'estalvien amb les víctimes del mobbing sincerament no sabem que té a veure amb la taula de negociació del conveni.
.