dimarts, 4 de novembre del 2008

Assemblea conveni i altres.

.
Ahir els bombers es manifestaven en defensa dels seus drets laborals. Avui hi ha hagut una assemblea de tots els treballadors de l’Ajuntament.

S’ha vingut a dir que és bastant vergonyós que després de deu mesos tenint paralitzada la negociació del conveni no volent mantenir el poder adquisitiu, no fent catàleg de llocs de treball (que sembla que els faci por), no volent ni parlar de les 35 hores,... ara surten amb plans de districtes, Barcelona 2.0 i altres temes amb un enfocament que deixa bastant a desitjar.
La filosofia és la del castell feudal: vassalls a treballar i callar i cap dret laboral, mentrestant el rei Artur i el cavallers de la taula rodona es van repartint els dominis. Això sí quan vinguin eleccions aniran dient que defensen els drets dels treballadors, que estan en contra de la precarització laboral, etc. Bé ja ho han dit fa poc amb el Pla d’Actuació Municipal. I mentrestant a cal ferrer cullerot de fusta.

A la majoria del treballadors no els volen respectar el poder adquisitiu però mentrestant amb el Barcelona 2.0 augmentaran espectacularment els càrrecs de lliure designació amb nivell 26 i 28 i els apujaran el sou un 15%,i a d’altres els passaran de 20 a 22 , tot això es clar per a càrrecs de “confiança”. Creen consellers de districte en nòmina i amb sou dins del capítol I (despeses de personal ) dels pressupostos. Anul•len la descentralització dels districtes i dels serveis personals. Volen crear un institut de serveis socials (quina afició pels instituts...). La llista és llarga, al final de tot adjuntem part del comunicat que ha fet el sindicat CGT (cal tenir present que tots els sindicats venien a dir el mateix) on es detallen més alguns temes.

S’anuncien mobilitzacions en diversos actes i es planteja la possibilitat de fer mesures reivindicatives:correus informatius, pancartes, samarretes i reivindicacions en “indumentària tèxtil”, etc.
Trancrivim a continuació part del comunicat del sindicat citat:

Mentre als mitjans de comunicació el govern de l'Alcalde Hereu, per boca de l'Albert Puig, el seu gerent, es diu a tota la ciutadania que la nova organització de la Barcelona 2.0 camina endavant amb l'acord dels sindicats, que el conveni està pràcticament enllestit i que l'únic que reivindiquem els treballadors i treballadores municipals són increments retributius per sobre de la inflació, la realitat és molt diferent:

PLA DE DISTRICTES:

• ES BUIDA DE CONTINGUT I D'AUTONOMIA A LA GESTIÓ DELS DISTRICTES, es centralitza la gestió de les OACs, la dels Serveis Personals (Punt final imarxa enrere a la Descentralització)
• PARADOXAL AUGMENT DEL NIVELL SALARIAL DE 30 NOUS DIRECTORS QUE PASSEN DE TENIR UN NIVELL 26 A TENIR UN NIVELL 28 (Això suposa fins a quasi un 15% d'augment salarial per als interessats)
• 7 NOUS CONSELLERS DE DISTRICTE (POLÍTICS NO ELECTES) AMB UNA RETRIBUCIÓ ANUAL DE 48,000 EUROS.

SERVEIS PERSONALS:
• ES PREVEU LA CREACIÓ D'UN INSTITUT DE SERVEIS SOCIALS, sense negociar, consultar ni informar a la representació dels treballadors i treballadores pel que fa a la finalitat de la creació d'aquest nou Organisme Autònom (no havíem quedat que volen recentralitzar?) ni pel que fa a quina situació quedaran els companys i companyes que aniran a parar al nou Institut, ni pel que fa a les polítiques de contractació (noves externalitzacions?) de nou personal per part d'aquest Institut.


RELACIÓ DE LLOCS DE TREBALL:
• L'AJUNTAMENT, AMB ELS SEUS OO.AA. INCLOSOS, AGAFA UNA FEBRE INUSITADA CONVOCANT 182 CONCURSOS I 26 LLIURES DESIGNACIONS EN ELS ÚLTIMS 10 MESOS, coincidint amb l'obertura de la negociació del Conveni (110 concursos anuals de promig durant el mandat anterior).
• MOLTS D'AQUESTS LLOCS DE TREBALL SÓN NOUS O REQUALIFICACIONS DE LLOCS ANTERIORS.
• NO POCS CONCURSOS I LLIURES DESIGNACIONS QUEDEN DESERTS, obrint la via a la nova contractació de personal interí per a cobrir directament llocs singulars i de comandament.
• L'AJUNTAMENT ES NEGA A OBRIR LA NEGOCIACIÓ DE LA RLT, repetint dia rere dia a la Mesa General de Negociació que fer la RLT és una tasca difícil i laboriosa, que com a molt podrem entrar a parlar de criteris generals (no se sap quan).


NEGOCIACIÓ COL•LECTIVA:
• CAP AVENÇ EN CAP DE LES REIVINDICACIONS CENTRALS DEL CONJUNT DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES MUNICIPALS, 35 hores? Ni parlar-ne.
Clàusula de revisió salarial? Ni parlar-ne. Definició i revisió de la RLT? Ni parlar-ne. Homologació dels bombers de Barcelona als de la Generalitat? Ni parlar-ne...
• MENYSPREU ABSOLUT ALS INTERLOCUTORS SOCIALS. Allà on l'Ajuntament ha de negociar, es limita a consultar, allà on ha de consultar, es limita a informar, allà on ha d'informar, calla o ens fa anar una còpia de la seva propaganda.
• REPRESSIÓ ALS TREBALLADORS I TREBALLADORES PER EXERCIR EL SEU DRET A LA MANIFESTACIÓ. Instruint expedients disciplinaris i fins i tot provant d'encetar processos penals contra companys i companyes bombers per “danys a la propietat pública”.

.