dilluns, 24 de maig del 2010

Aprovada la reducció dels salaris públics.



Avui s’ha publicat al BOE el Reial Decret Llei, aprovat dijous, que estableix una reducció mitjana del 5% en termes anuals dels salaris dels empleats públics, que s'aplicarà amb criteris de "progressivitat" per minimitzar els seus efectes sobre els salaris més baixos.
L'escala oscil.larà entre el 0,56% i el 7% en funció del nivell d'ingressos del grup professional, afectarà el personal de totes les administracions públiques i s'aplicarà tant sobre les retribucions bàsiques, com sobre les complementàries. Els membres del govern es retallen un 15%, els directors generals un 10% i els sotssecretaris en un 9%.

A la resta de grups de funcionaris la baixada del seu salari anirà d'acord amb el seu grup o categoria, així els funcionaris del grup E veuran rebaixat el seu salari un 0,56%, els del C2 un 2,75%, del C1 un 4,5%, l’ A2 el 5,75% i l’ A1 un 7%.
La retallada salarial oscil.la entre el 0,56% i el 7% depenent del grup i del nivell. Mentre que el salari base i els triennis es reduiran en una proporció més gran per als que més guanyen, els complements específics i de destinació de l'Administració General de l'Estat es reduiran en un 5% lineal per a totes les categories. Amb una única excepció: la del grup E, en què baixarà un 1%.

Aquesta reducció es farà efectiva en les nòmines a partir del mes de juny, i els salaris quedaran congelats per a l'any 2011.

Font: premsa i BOE al següent enllaç:
http://boe.es/boe/dias/2010/05/24/pdfs/BOE-A-2010-8228.pdf