divendres, 14 de maig del 2010

Més reaccions. Vaga al sector públic.

Notícia a lamalla.cat

CCOO i UGT convoquen vaga general del sector públic pel 2 de juny

Les aturades aniran precedides de mobilitzacions i protestes que començarien el 20 de maig

Comissions Obreres i UGT faran una convocatòria unitària de vaga per als treballadors del sector públic pel 2 de juny vinent i convidaran el sindicat de funcionaris CSI-CSIF, així com aquells amb representació en el sector, a participar en aquesta mobilització. Segons el secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO, Enrique Fossoul, les aturades, que es convoquen en contra de la rebaixa salarial per als empleats del sector públic anunciada pel president del Govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, compten amb "tot el suport" del secretari general del sindicat, Ignacio Fernández Toxo. Fossoul espera que a la convocatòria s'uneixin tots els sindicats que tinguin representació no només en les diferents administracions, sinó també en les empreses públiques. UGT, CCOO i CSIF es reuniran dilluns que ve per discutir i concretar els termes de la vaga.


De la seva banda, la Federació de Serveis Públics de la Unió General de Treballadors (FSP-UGT) ha qualificat "d'agressió sense precedents" la reducció dels sous dels funcionaris que vol dur a terme el Govern, segons un comunicat emès per aquesta secció sindical. L'FSP ha realitzat la convocatòria com a “rebuig” a les mesures anunciades per l'Executiu encaminades a reduir un 5% els salaris dels empleats públics, segons la conclusió a la qual ha arribat el Consell Federal de la Federació de Serveis Públics de la UGT en una reunió amb caràcter urgent que s'ha celebrat aquest dijous al matí. Amb aquestes protestes, pretenen fer front a una “agressió sense precedents” que implica “l'incompliment d'un acord en vigor que ja contemplava l'escenari econòmic de la crisi”, indica la nota de premsa recollint l'opinió expressada pel Consell.

Les primeres protestes, el 20 de maig

UGT, CCOO i CSIF han preparat una sèrie de mobilitzacions que, segons la Unió General de Treballadors, començarien el 20 de maig amb concentracions davant les delegacions i subdelegacions del Govern, recollida de signatures dels comitès d'empresa, juntes de personal i delegats de personal, i una concentració de delegats sindicals a Madrid el dia que comenci la tramitació parlamentària del decret que recull les reformes proposades pel Govern.

Aquestes protestes culminarien amb una proposta de vaga general pel 2 de juny vinent a la qual estan convocats “tots els treballadors públics dels diferents sectors del país, des de la sanitat a l'ensenyament, passant per serveis d'emergències, ajuntaments, comunitats autònomes, organismes públics, etc”, informa UGT. El sindicat ha amenaçat de realitzar “totes les mobilitzacions que siguin necessàries en consonància amb l'evolució” dels esdeveniments.
.