dilluns, 17 de maig del 2010

Altres reaccions sindicals. Més sobre la vaga.


Comunicat d'UGT:

FSP-UGT CONVOCA UNA VAGA GENERAL EN EL SECTOR PÚBLIC

La Federació de Serveis Públics (FSP) de la UGT ha convocat una vaga general en el sector públic el pròxim dia 2 de juny de 2010 contra el retall dels salaris, anunciat pel president del Govern, José Luís Rodríguez Zapatero.
Així ho ha decidit el Consell Federal de la FSP-UGT després de reunir-se de forma urgent ahir el matí davant “l’agressió sense precedents” que suposa l’incompliment d’un acord en vigència que ja contemplava un escenari de crisis.

La Federació del sindicat, que ha consensuat les convocatòries amb la Federació de Treballadors de l’Ensenyament (FETE) de la UGT, proposarà a les altres forces sindicals que s’uneixin a l’aturada.
La FSP-UGT iniciarà les mobilitzacions el 20 de maig amb concentracions davant les delegacions i subdelegacions del Govern, recollida de signatures dels comitès d’empresa, juntes de personal i delegats de personal.
A més a més, s’ha convocat una concentració de delegats sindicals a Madrid el dia que s’iniciarà la tramitació parlamentaria del decret que recull les reformes proposades pel Govern.
Les mobilitzacions conclouran amb la proposta d’aturada general el dia 2 de juny, a la que estan convocats tots els treballadors/res públics dels diferents sectors del país, des de la sanitat a l’ensenyament , comunitats autònomes i administracions locals, entre d’altres.
La FSP-UGT assegura que realitzarà “totes les mobilitzacions que siguin necessàries” en consonància amb l’evolució que prengui la possible aplicació de les mesures per a reduir el dèficit.
La FSP-UGT de Catalunya es reuneix avui, per organitzar les mobilitzacions a nivell de Catalunya. Així mateix, el proper dilluns 17 de maig, les executives de la UGT i CCOO es reuniran per tancar el calendari de mobilitzacions conjuntes a Catalunya.
.