dimecres, 26 de maig del 2010

Vaga el dia 8 de juny i comunicats sindicals.


Comunicat sindical unitari:

ELS SINDICATS DEL SECTOR PÚBLIC VALOREN POSITIVAMENT EL SEGUIMENT DE LES CONCENTRACIONS D'AHIR (pel dia 20), REAFIRMEN LA CONVOCATÒRIA DE VAGA DEL DIA 8 DE JUNY I CONVOQUEN L'1 DE JUNY UNA CONCENTRACIÓ DAVANT EL PALAU DE LA GENERALITAT

Les organitzacions sindicals, CCOO, UGT, IAC, CSIF i USOC ens reafirmem en la convocatòria de vaga del proper dia 8 de juny i, reunides per valorar les concentracions d'ahir dia 20 i planificar altres actuacions, volem, en primer lloc, agrair als treballadors i les treballadores la seva participació en les concentracions que ahir es van realitzar davant les diferents subdelegacions del Govern; concentracions que s'emmarquen en el procés de resposta i mobilització davant les mesures aprovades pel Consell de Ministres i que comporten retallades de salaris de treballadors i treballadores públics i retallades de despesa social i congelació de pensions.

Més informació del comunicat unitari:
Davant d'aquesta agressió contra pensionistes i treballadores i treballadors públics i contra l'Estat del benestar, les organitzacions sindicals signants criden el conjunt de treballadors i treballadores dels serveis públics a la vaga general del sector, per el proper dia 8 de juny
Les organitzacions sindicals, després de valorar les mesures que adopti el Govern de Catalunya i que han de ser presentades el proper dia 26 de maig a la Mesa General de la Funció Pública, decidirem la resposta sindical adequada.
Així mateix, i com a primera mesura adoptada, les organitzacions sindicals convoquem els delegats i delegades a concentrar-se davant del Palau de la Generalitat el proper dia 1 de juny a les 12 hores.
Els sindicats signants convidem la resta d'organitzacions sindicals amb representació en les administracions públiques a sumar-se a les mobilitzacions i actuacions que aquí es convoquen.


Comunicat de la CGT:

CGT convoca vaga el 8 de juny i exigeix a CCOO i UGT que convoquin vaga general i no signin cap reforma laboral

CGT convoca VAGA i UNA JORNADA DE LLUITA el 8 de Juny després de les mesures adoptades pel govern contra les treballadores i treballadors públics, pensionistes, contra tota la classe treballadora, les classes més populars i la societat en general, sent al mateix temps incapaç d’adoptar cap mesura contra les rendes dels rics, banquers, patronal, especuladors.
La Vaga i La Jornada de Lluita de la CGT el 8 de Juny servirà per a fer visible el desencantament i desafecció de la classe treballadora i la societat en el seu conjunt, cap a uns dirigents polítics -tots- totalment allunyats dels interessos del poble, atents només a acatar els designis del mercat i del capital, causants primigenis de la crisi i la situació laboral i social actual.
Aquesta convocatòria de Vaga i Jornada de Lluita, han de servir a més perquè els “sindicats majoritaris” assumeixin la seva responsabilitat amb els treballadors i resolguin convocar la VAGA GENERAL que la situació actual requereix, deixant així de ser còmplices de les pernicioses polítiques econòmiques, laborals i socials d’un govern perdut, desorientat, que s’ha tret ja la màscara “socialdemòcrata” per a desvetllar el seu rostre i cor neoconservador.

CGT fa una crida a la participació de tots els treballadors i treballadores en la Vaga i Jornada de Lluita del 8 de Juny, per a donar una resposta clara i contundent al govern, una crida solidària a sortir al carrer en contra de les mesures adoptades pel govern que danyen greument els nostres drets laborals i socials.
Cal recordar i exigir a UGT i CCOO que en la situació actual de precarietat, d’atur, d’exclusió social, de desnonaments, de xenofòbia, de retallades salarials, de retallades en les pensions, en les prestacions socials, de retallades directes que atempten contra els interessos de les classes més populars, han de negar-se a signar cap nova reforma laboral, convocar la Vaga General i cridar a la mobilització social per a recuperar tot el que han robat.

Comunicat sindical d’ASI:

Si el Ayuntamiento se hace cómplice y aplica el decretazo de las mentiras y de la miseria, A.S.I. impugnará porque vulnera el convenio, así como el capítulo 1 de la Ley de los Presupuestos Generales del Estado, que definen el sector público y su régimen laboral.
Además podría ser inconstitucional por pretender que la bajada sea retroactiva, lo que no se regula en el ordenamiento jurídico y sería la primera vez que se produce.
Estaremos atentos al decretazo de la mentira y la miseria, que tendrá que inhabilitar el Acuerdo Nacional de la Función Pública, así como modificar la Ley de Presupuestos Generales del Estado de 2010, para intentar justificar el recorte de los salarios de los funcionarios a partir de junio próximo y su futura congelación para el año 2011.

(…)ESTE ( fa referencia al conveni) ES EL DOCUMENTO OFICIAL Y DE OBLIGADO CUMPLIMIENTO PARA EL AYUNTAMIENTO DE BARCELONA.
¡ ¡ ¡ BASTA DE MENTIRAS ! ! ! ¡ ¡ ¡ BASTA DE MISERIA ! ! !

Comunicat de la Coordinadora Obrera Sindical - COS (de data 12 de maig):

NO A LES RETALLADES SALARIALS!! PROU DE RETALLADES DE DRETS SOCIALS I DE REFORMES LABORALS.
Si la crisi no l'hem provocada els i les treballadores, que no ens la facin pagar!!!

El govern espanyol va anunciar ahir, i ha confirmat avui mateix, un seguit de retallades en els salaris dels i de les treballadores públics, així com d'altres retallades socials, que resumim a continuació:

- La reducció dels salaris de les persones treballadores del sector públic en un 5% de mitja en el 2010, i la seva congelació en el 2011.
- La reducció en un 15% dels sous dels membres del Govern espanyol.
- Se suspèn per al 2011 la revalorització de les pensions.
- S'elimina el règim transitori per la jubilació parcial, previst en la llei 40/2007.
- S'elimina el famós "xec-bebé" de 2.500 € a partir de l'1 de gener de 2011.
- Es reduirà el tamany del envasos dels medicaments, i el nombre d'unitats, per tal d'ajustar-los a la durada "estàndard" dels tractaments.
- Es reduirà el preu dels medicaments no genèrics exclosos del sistema de preus de referència.
- La reducció en més de 600 milions d'euros de l'ajuda oficial al "desenvolupament" entre 2010 i 2011.
- Una reducció prevista de 6.045 milions d'euros entre 2010 i 2011 en la inversió pública estatal.
- La previsió d'un estalvi addicional de 1.200 milions d'euros per part de les "Autonomies" i els municipis i diputacions.
- Les sol•licituds per dependències s'hauran de resoldre en un termini màxim de sis mesos, a canvi d'eliminar la retroactivitat.

Davant de tot plegat, des de la Coordinadora Obrera Sindical - COS manifestem públicament el nostre rebuig frontal al seguit de mesures proposades, pels motius següents:
1.no fan més que reforçar el paper del gran capital, retallant i precaritzant més encara les nostres condicions laborals i drets socials, forçant-nos a les persones treballadores a pagar la crisi que ells van provocar;
2.no fan més que beneficiar l’empresa privada (per exemple, la indústria farmacèutica), en contra del treball públic;
3.tot i les “retallades” de salaris pels membres del govern, enlloc parlen de retallades salarials als presidents autonòmics, diputats i senadors, alcaldes i regidors, càrrecs de confiança, buròcrates sindicals, etc., per la qual cosa continuaran cobrant sous escandalosament alts, en comparació amb els sous reals que percebem els i les treballadores;
4.es perjudica obertament a les famílies, a les persones dependents i als i les pensionistes;
5.finalment, no s’apunten mesures reals en cap dels aspectes que són realment més urgents i necessaris:
a.la creació d’ocupació realment estable i digna;
b.la creació de fons d’emergència, renda bàsica universal garantida, i ajudes reals contra l’exclusió social;
c.la creació de fons de promoció i defensa del treball cooperatiu; etc.

En definitiva, mentre les direccions de CCOO i UGT (que en 2009 van rebre oficialment, només del govern espanyol, més de 193 milions d'euros) només s'han atrevit a parlar tímidament de la "preocupació" que els generen aquestes mesures, no fan res per ajudar a convocar la vaga general que necessitem, ja que són còmplices i culpables d'aquesta situació.

Als Països Catalans, les xifres d'atur real ja arriben al 25% de la població activa (prop del 43% entre els joves d'entre 16 i 25 anys cercant feina, del 57% restant, més del 80% treballa en precari), les xifres de precarietat laboral ja sobrepassen el 35% dels i de les ocupades…
Per tot plegat, des de la COS, fem una crida a la mobilització, a sortir al carrer, de forma unitària… ja no és el moment de les sigles, sinó de la unitat de classe, la solidaritat, la mobilització i la lluita!!
Organitzem-nos i lluitem pel que és nostre!! Hem de recuperar els nostres drets, la nostra dignitat i els nostres treballs!!

Pel rescat de tots els sectors estratègics i uns serveis públics realment de qualitat i gratuïts!! Per un marc nacional de relacions sociolaborals i econòmiques als Països Catalans i al servei de totes les persones treballadores dels Països Catalans!!
Per repartiment del treball i la riquesa!!
Per la terra i el treball… Avancem cap a la VAGA GENERAL!!
.