dissabte, 18 d’octubre del 2008

Desaparicions a l'Ajuntament. A voltes no hi ha caps.

.
On es fiquen els comandaments intermedis, caps i amiguets quan hi ha una assemblea o manifestació?
Una cosa que ha sorprès sempre és el canvi de xip d'algunes persones pel que fa a les reivindicacions laborals quan els col•loquen o guanyen algun concurs (o sense concurs). Hi ha nombroses i dignes excepcions naturalment però molts caps, sense necessitat de fer serveis mínims, desapareixen de les manifestacions i assembleas un cop s'han col•locat, Si no és que ja no hi han anat mai.
L'única explicació lògica que se'ns acut és que ja han millorat tant que no necessiten per exemple mantenir el poder adquisitiu o conciliar la vida familiar i laboral. Per què no podem creure que siguin tan egoistes com per quedar-se fent el paperet a la feina mentre els altres lluiten per a ells.
Un paperet que ens sembla molt lleig: quin mèrit té ser covard i no ajudar a que el seu món sigui més just?, davant de qui pensa guanyar mèrits? i això són mèrits?.

Això recorda la visió que és té aquí sobre la feina: el quedar-se fent hores extres no remunerades està ben vist com si la persona en qüestió fos molt treballadora. Als països nòrdics, on tant ens emmirallem en altres coses, està molt mal vist: si algú es queda fora de l'horari laboral vol dir que no és prou competent per fer tota la seva feina dins l'horari.

Per tant si resulta que ja estan bé i la resta de treballadors són els que necessiten millores, si resulta que sempre hi ha l'excusa del cost que suposa donar millores a tanta gent, la solució és molt fàcil: als comandaments intermedis i companyia (excepte als que sí lluiten) no cal apujar-los el sou ni millorar-los res. Amb els diners estalviats n'hi hauria prou per a fer millores a la resta.
.