dijous, 16 d’octubre del 2008

Manifestació treballadors Ajuntament pel conveni.

.
Aquest matí els treballadors de l’Ajuntament s’han manifestat per reclamar que el conveni reculli una sèrie de millores , les principals serien:

• IPC més clàusula de revisió
• jornada de 35 setmanals
• tots els drets en la conciliació familiar
• relació de llocs de treball i carrera professional

Adjuntem la notícia segons la redacció del Periòdic:

Guàrdies, bombers i funcionaris reclamen un conveni "digne" a l'Ajuntament de Barcelona.

Uns 800 guàrdia urbans, bombers, membres de la Banda Municipal de Música i funcionaris, segons fonts municipals, han reclamat avui un conveni col•lectiu amb un increment salarial "digne", en una manifestació que ha finalitzat sense incidents remarcables a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Els Bombers de Barcelona i agents de la Guàrdia Urbana han fet dues manifestacions diferents, totes dues amb assemblees prèvies per informar sobre la negociació del conveni, que han confluït a la plaça de Sant Jaume, on s'han trobat amb funcionaris del consistori.

Entre altres, també han protestat membres de la Banda Municipal de Música, amb els seus instruments, i assistents socials, que reclamen més personal per poder atendre els ciutadans sense llargues esperes.

Els agents que han participat en la protesta han sortit en manifestació des de l'estació del Nord de Barcelona cap a la ronda de Sant Pere i Via Laietana, mentre que els bombers han arribat a la plaça de Sant Jaume per plaça de Catalunya i Portal de l'Àngel, on han llançat pintura vermella a la façana de la seu de l'Àrea de Mobilitat del consistori.

Fonts de la UGT i CCOO en el comitè d'empresa de l'Ajuntament de Barcelona han explicat que les negociacions estan "enquistades" en un augment salarial del 3% per a un conveni a quatre anys, proposta del consistori que els sindicats rebutgen.

"Plantarem cara", ha indicat el representant sindical de CCOO, Pepe García, mentre que un membre de la UGT ha opinat que els responsables municipals que negocien el conveni "s'aprofiten una mica" del tema de la crisi per insistir en un augment salarial del 3% sense clàusula de revisió salarial.

Els bombers, que portaven una pancarta en què es llegia "Bombers de Barcelona, a la cua d'Espanya", han creat per a aquesta protesta un giny amb rodes que semblava un gran casc de bomber amb el 080 d'emergències pintat i alguns adhesius al•lusius al conflicte de l'empresa automobilística Nissan.

En aquesta protesta, a més dels grans petards i els pots de fum taronja que ja han llançat en anteriors protestes, també han omplert part de la plaça de Sant Jaume d'espuma, que han llançat amb un llarg tub de gran diàmetre que han transportat durant tota la manifestació amb un carret de comprar i embolicat amb un llençol de l'Hospital Clínic.

.