dijous, 9 d’octubre del 2008

Enllaços i consells d'actuació.

.
Recentment hem introduït nous enllaços al bloc i us volíem fer algun comentari sobre el seu per què.

Teníem ja els cercadors de blocs (entre blocs ens hem d’ajudar a donar-nos a conèixer) i els sindicats que d’alguna manera ens han animat o recolzat. Tot i algunes veus crítiques pel fet de posar sindicats creiem que poden i han de fer molta feina en les nostres lluites i els donem cert marge de confiança.

CLAM és una associació d’afectats per assetjament laboral. N’hi ha més, algunes de les quals hem citat en entrades al bloc. El criteri per posar aquesta és pel fet que està ubicada a Barcelona ciutat i que sembla independent. Algunes estan fóra o semblen més despatxos de psicòlegs que tot i fer una feina molt lloable no semblen d’autoajuda d’afectats. Estem oberts a introduir les noves que ens podeu suggerir.

Inspecció de treball. Tot i que en alguns casos no tenen competències sí que actuen en molts altres. Poden entrar a valorar i sancionar actuacions discriminatòries, males gestions, assetjaments, etc.

Si aneu perduts amb els temes legals, no voleu parlar amb un advocat dels sindicats i no us voleu llençar encara a les mans d’advocats laboralistes (per cert els laborals han d’anar pel jutjat social i els funcionaris pel contenciòs-administratiu) penseu que existeix un servei d’orientació jurídica gratuït. Cal anar-hi en persona, no informen telefònicament i està atès per advocats del Col•legi de Barcelona. Us donaran informació bàsica que servirà per orientar-vos.

Si acabeu decidint anar als jutjats us hem introduït una guia i un cercador. Us caldrà advocat. Hi ha qui confia en els dels sindicats altres prefereixen un extern. El col•lectiu Ronda, que de tant en tant apareix en noticies de premsa té bona fama, però segur que n’hi ha molts més.

L’Oficina per la no discriminació tot i ser de l’Ajuntament sembla que actuï amb certa independència. No ho confongueu amb el Protocol per la no discriminació que té un nom semblant i que en teoria vol impedir assetjaments i discriminacions a l’Ajuntament, però que a l’hora de la veritat en casos flagrants i vergonyosos d’assetjament et fa perdre el temps per dir que no passa res i tot son manies del pobre assetjat.
Ens han arribat casos que l’oficina per la no discriminació ha intentat fer de mediadora entre assetjat i assetjador en temes de mobbing. Un altre cosa és que l’assetjador, dins la prepotència que moltes vegades els caracteritza, no hagi volgut baixar del burro.

I per ara és tot, estem oberts als suggeriments de nous enllaços.