dimarts, 7 d’octubre del 2008

Negociació del conveni. Rebaixes de sou.

.
En la negociació del conveni l'Ajuntament segueix amb tàctiques de negociació tercermundistes i indignes (ara que està de moda parlar del treball digne), no oferint res de valor o intentant fer perdre el temps i retallar els drets laborals per avorrir als sindicats. Per després, ja ho veureu, oferir depressa i corrents quatre caramels per tenir-nos quatre anys callats.

Ara l'Ajuntament, segons informen els sindicats, proposa seguir rebaixant el sou. Tot el que no sigui augmentar l'IPC real, que l'any passat va ser del 4,2% és abaixar el sou, que per altra banda ja ens van reduint per altres cantons com no deflactant (actualització de les tarifes amb l'augment del cost de la vida) l'IRPF. I per garantir el poder adquisitiu cal fixar clàusules de revisió salarial.

Pel 2008 proposen l'augment del 2% ja aplicat des de gener regulat a la llei General Pressupostaria , més un 1% per a tots els treballadors/es repartit de manera proporcional, creació d’un fons del 0,5% per a plans de millora i un increment de 30.000 euros addicional pel Fons de pensions.

L’Ajuntament vol un acord per quatre anys i aquesta proposta (increment de la LGP, 1% addicional, etc.) seria la mateixa pels propers anys. Entenent que el 2% de l'any 2008 es substituiria per l'increment que marqui la llei General Pressupostaria cada any (pel concepte que tenen la ironia de dir que és la inflacció prevista i que fa anys que és del 2%).


Es preveu una propera mobilització sindical: assemblea-concentració el dijous 16 d'octubre a les 12,30h a la plaça del Rei
.