dilluns, 20 d’abril del 2009

Enllaç al preacord del conveni i primeres reaccions.

.
Adjuntem
l’enllaç al text del preacord del conveni extret de la web de la secció sindical de la Guàrdia Urbana del sindicat UGT.

També la reacció del sindicat CGT davant la firma del preacord recollit a la seva web:

Com ja haureu vist a partir del comunicat conjunt de divendres a última hora de la tarda, CC.OO. i UGT han signat amb l’Ajuntament un Preacord de Conveni.

D’on surt aquest Preacord?

El 6 de febrer, a la darrera reunió de la Mesa General de Negociació i tal i com vàrem oportunament informar, l’Ajuntament ja va presentar essencialment els mateixos elements que presenta aquest preacord, i tots els sindicats sense excepció el van rebutjar per parcial, ambigu i insuficient. De fet, va ser UGT qui va sorprendre a tothom dient solemnement que donava per trencades les negociacions per aquest motiu.

Vam haver d’esperar fins al 24 de febrer per veure convocada la plantilla municipal en Assemblea per valorar la situació, i la conclusió d’aquesta assemblea va ser que calia encetar una campanya de mobilització unitària de tots els treballadors i treballadores municipals per aconseguir un conveni que contemplés el conjunt de les reivindicacions. Ja llavors “els majoritaris” tenien decidit i pactat que ja no actuarien des dels òrgans unitaris (Junta i Comitè) sinó únicament com sindicats. Van convidar a la CGT; nosaltres no vàrem acceptar entrar en aquest joc.
Davant de la nostra insistència en el sentit de complir amb el compromís de mobilització adquirit per tots a l’assemblea del dia 24, “els majoritaris” convoquen concentracions a tots els districtes el 13 de març.
La CGT ha estat demanant en tot moment i de forma insistent una acció reivindicativa conjunta impulsada des dels òrgans unitaris de representació, concretada en la mobilització i conscienciació de tota la plantilla per aconseguir progressos transcendentals en el text del nou Conveni.
Paral.lelament, i ara ho sabem, “els majoritaris” s’han continuat reunint amb l’Ajuntament a l’espera del millor moment per concretar aquest preacord anunciat.

Qui ho ha negociat?

Que nosaltres sapiguem, només les cúpules directives de UGT i CC.OO.. La CGT no ha estat informada ni molt menys convocada a cap reunió (no sabem si als altres tres sindicats els hi han dit res). Això és absolutament inaudit des del moment que priven del dret a negociar si més no a un sindicat que en té tot el dret i que representa a un sector clarament creixent de la plantilla municipal.

Quin contingut té?

Els mateixos increments per al 2008 i el 2009 que l’Ajuntament ja va oferir el 6 de febrer.
El mateix compromís ambigu amb la garantia de l’IPC per al 2010 i el 2011 que el 6 de febrer.
Una referència encara ambigua a la carrera professional.
Una referència encara ambigua a una “homologació” del personal de GUB i SPEIS.
La incorporació de la part proporcional del complement encara anomenat de “manutenció” al personal de 32,5 hores a canvi de declarar obertament el seu caràcter d’horari “a extingir”.

Quin contingut no té?
No es concreta la reducció d’hores en còmput anual de GUB i SPEIS.
Sobre tot, no té els annexos als quals es fa referència a l’última frase del punt 1 del preacord, i no els té perquè encara no existeixen ! En demanar-los, des d’UGT ens han confirmat que encara estan negociant aquests annexos, de manera que el que s’ha firmat és als efectes encara un DOCUMENT EN BLANC.

Quin contingut no tindrà?

El que no ens hem cansat de denunciar des de la CGT que s’estava rebutjant negociar.
La jornada de 35 hores setmanals, i ni tant sols un compromís de reducció progressiva de la jornada com des de la CGT ens vàrem oferir a discutir.
La negociació de la Relació de Llocs de Treball com eina per acabar amb l’arbitrarietat que el Barcelona 2.0 consagra.
La finalització i reversió del procés d’externalització dels llocs de treball de la plantilla municipal que també reimpulsa el projecte Barcelona 2.0.
Un compromís d’Oferta Pública d’Ocupació que asseguri no només la consolidació de la plantilla interina i temporal sinó la dotació suficient per a fer front als serveis públics municipals.
Un avenç clar en matèria de jubilacions (sobre tot jubilació parcial amb contracte de relleu per als funcionaris).

Quina és la posició de la CGT

No acceptem aquest preacord ni per la forma en que s’ha negociat ni pel seu contingut, i no deixarem de reivindicar el conjunt de les millores que venim demanant des del principi, amb o sense signatura de conveni per part d’aquests sindicats.
.