dilluns, 27 d’abril del 2009

Informació del conveni a la premsa.

Notícia del diari el Punt del passat diumenge sobre el preacord del conveni.

Els treballadors de l'Ajuntament de Barcelona cobraran un 3,2% més.

El consistori tanca amb CCOO i UGT un preacord pel nou conveni, que se signarà la setmana que ve.

Els treballadors de l'Ajuntament de Barcelona cobraran a partir del mes vinent un 3,2% més, en funció del nou conveni que ja ha pactat el consistori amb els sindicats CCOO i UGT, majoritaris al comitè d'empresa i a la junta de personal. El preacord, que podria ser ratificat a mitjan setmana que ve, també inclou la creació d'un nou plus que es cobrarà a partir dels cinc anys d'antiguitat i que oscil•larà entre els 65 i els 118 euros mensuals, en funció de la categoria laboral, i preveu completar en tres anys l'equiparació dels Bombers i la Guàrdia Urbana als cossos homòlegs dependents d'altres administracions.

El preacord que han subscrit els dos sindicats majoritaris pel conveni 2008-2011 preveu una pujada d'un 2,2% addicional als dos punts que ja va pujar el salari l'any 2008, quan l'IPC va pujar un 4,2, i per a aquest 2009, un altre augment d'un 1% addicional al 2% que ja es va aplicar al gener passat a partir de les previsions dels pressupostos generals de l'Estat. Això suposa, d'una banda, que l'increment corresponent al 2009 se situa en un 3%, que dobla l'IPC. I també que, a partir del moment que se signi el conveni, els treballadors, als quals les millores s'abonaran amb els efectes retroactius corresponents, notaran en les seves nòmines un increment d'un 3,2% respecte del que cobrin ara.

Nou complement
No és aquesta l'única millora econòmica que planteja la redacció, que regeix per al conjunt de la plantilla municipal, tant per als funcionaris com per a la resta d'empleats. També es preveu un nou complement, denominat «de carrera professional», que es cobrarà a partir del cinquè any d'antiguitat i que oscil•larà entre els 65 i els 118 euros, segons la categoria, i que en cap cas serà inferior al 10% del sou base. El cobrament d'aquest nou plus, però, no s'aplicarà fins l'any vinent.
L'acord també preveu una progressiva equiparació de les condicions i retribucions dels bombers municipals a les dels de la Generalitat, que es completarà l'últim any de vigència del conveni, el 2011. L'únic aspecte en què no s'assolirà la plena equiparació amb el cos del govern català és en l'horari, que es reduirà de les 40 hores setmanals actuals a poc menys de 39, una retallada horària amb què no s'arriba encara a les 37,5 que fan els Bombers de la Generalitat, precisa el president de la junta de personal, Pepe García, de CCOO, que afegeix que l'Ajuntament compensarà salarialment aquesta hora i escaig de diferència.
Aquests mateixos criteris s'aplicaran també a la Guàrdia Urbana, per apropar també les seves condicions laborals a les d'altres cossos policials, com ara els Mossos d'Esquadra. El pacte inclou també millores pel que fa a la flexibilitat horària i incorpora noves mesures de conciliació de la vida familiar i laboral.

Pendent de la UGT
L'assemblea d'empleats municipals afiliats a CCOO va ratificar el preacord, que es va assolir el dia 17 passat, aquest divendres, i la d'afiliats a la UGT està previst que ho faci aquest dimarts. Si també l'accepta, la signatura de l'acord definitiu es pot rubricar abans de fi de mes, segons apunta el president del comitè d'empresa, l'ugetista Antonio Gómez Lorite.
.